tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5995
EURO
34,8109
ALTIN
2.499,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Başkan Muhittin Böcek’in 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümü ayrıca 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı, canını vatan toprağına katan tüm şehitlerimizi ayrıca gazilerimizi sonsuz minnet ayrıca saygıyla anıyorum.

Başkan Muhittin Böcek’in 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
17.03.2023 14:03
0
A+
A-

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümü ayrıca 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı, canını vatan toprağına katan tüm şehitlerimizi ayrıca gazilerimizi sonsuz minnet ayrıca saygıyla anıyorum. 

Her siperinde ayrı bir destan yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda tarihi bir öneme sahiptir. 1. Dünya Savaşı sırasında İtilaf Devletleri Almanya’nın yanında yer alan Osmanlıyı etkisiz hale getirmek, Rusya’nın boğazlardan rahatça geçebilmesini sağlamak amacıyla İstanbul ayrıca Çanakkale boğazlarını ele geçirme planları yapıp, donanmalarını Çanakkale’ye sürmüşler fakat hiç hesap edemedikleri bir bozguna uğrayıp ağır bir yenilgi almışlardır.

1. Dünya Savaşı’nın en kanlı çatışmalarının yaşandığı Çanakkale Cephesi büyük kahramanlıklara sahne olmuştur. Tarihe Çanakkale Destanı olarak yazılan bu eşsiz zafer korkuya teslim olmayan, hiç kimse karşısında eğilmeyen yüce Türk Milleti’nin asil ruhunun en güzel göstergesidir. 

Yalnızca bir top mermisini değil bir milletin kaderini sırtına yükleyen Seyit Onbaşı’nın, 3 bin askerden oluşan İngiliz kuvvetini komutasındaki 67 askeriyle 32 saat süren mavzer atışlarıyla bozguna uğratan ayrıca çıkarmanın başarısız olmasını sağlayan Yahya Çavuş’un, tüfekleri boylarından büyük olan yiğitlerin, Nusret’in döşediği mayınla düşmana geçit vermeyen komutanların, 57. Alayın kahraman erlerinin destanıdır Çanakkale. Çelikten bir saldırıya, etten bir siperdir Çanakkale. Vatan aşkıyla, imanla dolu ordumuzdur, kınalı Mehmetçiklerimiz, cefakar milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’tür Çanakkale. 

Ömrünü milletine adamış, cepheden cepheye koşmuş Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan uğruna canından vazgeçmiş kahramanların mirasıdır Çanakkale. Şimdi bizlere düşen Atatürk ayrıca isimsiz on binlerce kahramanın “Çanakkale Geçilmez” dedirterek bize armağan ettiği bu güzel vatanı daha da ileriye taşımaktır. Bunun için dün olduğu gibi bugün de azim ayrıca kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. 

Her vakit gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimizin ayrıca gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Bu duygu ayrıca düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ayrıca silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ayrıca Türk Milleti’nin huzur ayrıca güvenliği için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi sevgi, saygı, özlem, rahmet, minnet ayrıca şükranla anıyorum.  Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet