tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Başkan Gürün; “Belediyeye Ait Arazileri Köylümüze Açıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazilerde çiftçilerin en büyük girdi maliyetleri arasında yer alan kaba yem üretimine destek sağlamak için protokol imzalandı.

Başkan Gürün; “Belediyeye Ait Arazileri Köylümüze Açıyoruz”
01.02.2023 00:10
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazilerde çiftçilerin en büyük girdi maliyetleri arasında yer alan kaba yem üretimine destek sağlamak için protokol imzalandı. Protokolde konuşan Başkan Gürün, “Büyükşehir Belediyesine ait arazileri kiralamak yerine köylümüzün hizmetine sunuyoruz. Elimizdeki uygun tüm arazileri köylümüzün üretim yapması için onlara sunacak masraflarını azaltacağız” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretime ayrıca üreticiye destek olmak için projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda üreticinin girdi maliyeti en fazla kalemlerinden biri olan kaba yem üretimi için protokol imzalandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ayrıca Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait 55 dönümlük araziye kooperatif tarafınca ekim yapılacak ayrıca elde edilen ürünler üreticiye ücretsiz olarak dağıtılacak.

Kooperatif Başkanı Tokmak, “Büyükşehir Belediyesinin Arazisinde Ürettiğimiz Kaba Yemi Üreticilerimize Bedelsiz Dağıtacağız”

2 bin 650 üyesi olan Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Büyükşehir Belediyesi tarafınca sağlanan bu desteğin çok önemli olduğuna vurgu yaparak girdi maliyetlerini düşürmek için kaba yemin üreticilere ücretsiz dağıtılacağını söyledi. Tokmak “Büyükşehir Belediyemiz ile yem üretimi özelinde çalışma yaptık. Belediyeye ait araziler birliğimize tahsis edilecek. Bu arazilerden sezonda iki farklı ürün almayı planlıyoruz. Üreticilerimize bunları bedelsiz olarak vereceğiz. Kaba yem maliyetleri çok yükseldi. Bu proje bizler için çok önemli” dedi.

Gürün “Arazilerimizi Köylümüzün Hizmetine Sunacağız”

Tarımsal üretimin artması ayrıca gençlerin üretime katılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın turizmin yanında tarımsal üretimiyle öne çıkan bir kent olması için çalıştıklarını söyledi. Gürün, protokol kapsamında, Seydikemer Korubükü ayrıca İzzettin Mahallelerindeki 33 bin 543 metrekare ayrıca 21 bin 707 metrekare araziye yem bitkisi ekimi yapılacağına vurgu yaparak, üreticilerin girdi maliyetini düşürmek istediklerini söyledi. Gürün, “Geldiğimiz noktada, Milas’ta başladığımız 350 dönümlük arazinin ekimini yaptık ayrıca o bölgedeki besicilere bu ürünleri ücretsiz olarak dağıttık. Şimdi Seydikemer Fethiye bölgemizde 55 dönümlük alanda bu çalışmayı yapacağız. Arazilerimizi köylümüzün hizmetine sunmak istiyoruz. Elimizdeki uygun yapıdaki tüm arazileri köylülerimiz için kullanacağız. Yem üretimi için arazilerimizi açarak üreticimizin masraflarını azaltmaya çalışıyoruz. 2014 tarihinde toprağınızı ayrıca hayvanınızı satmayın, direnin demiştik. Şuan çalışmalarımızı tamamladık ayrıca kurduğumuz güç birliği ile kooperatifleşmeyle Muğla’da ürünümüzü en yüksek fiyatla pazarlayacağız. Sonunda Muğla’da bu birleşmeyi gerçekleştirdik. Tarımda yaptığımız çalışmalarla gençlerimizin köyüne, toprağına dönmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu