tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Dündar, Turizm Zirvesi’nde Konuştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi geçmişi ayrıca doğal güzellikleriyle büyük bir zenginliğe sahip olan Bursa’nın, turizmden hak …

Başkan Dündar, Turizm Zirvesi’nde Konuştu
23.09.2022 19:06
0
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi geçmişi ayrıca doğal güzellikleriyle büyük bir zenginliğe sahip olan Bursa’nın, turizmden hak ettiği payı alabilmesi için şehir dinamiklerinin bir araya gelerek ortak akıl oluşturması gerektiğini söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ayrıca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Bursa Turizm Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını, kadim şehir Bursa’nın da buna ayak uydurabilmesi için yeni bir yol haritası belirlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Hisar, Farklı Bir Güzergâh Olacak”

Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında turizm sektörü temsilcilerine bilgilendirmeler veren Başkan Dündar, “Bursa’ya kazandırdığımız Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, sektörü büyük bir ivme kazandırdı. Yurt dışından da ciddi şekilde ziyaretçi ağırlıyoruz. Şehrimizin önemli turizm noktalarından biri olarak, gezilerde başlangıç noktası haline geldi. Müzeden çıktığınızda Tarihi Çarşı, Hanlar Bölgesi ayrıca Ulucami istikametine ya da Emir Sultan, Yeşil Türbe tarafına yürüyerek gidilebiliyor. Bunun yanında Hisar bölgesinde yaptığımız çalışmalar, şehir turizmine büyük katkı sağladı. Restorasyon ayrıca yenileme çalışmalarıyla Sümbüllü Bahçe Konağı, Surüstü Konağı, Oruçbey Caddesi’nde tarihi dokuyu ortaya çıkardık. Arkeopark kazı alanındaki çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Yakın bir zamanda uygulama projesi ile birlikte Hisariçi, Bursa’ya gelenler için çok farklı bir güzergâh olacak. Bursa’nın Bitinya döneminden itibaren tarihi süreçlerini ortaya çıkarıyoruz.” dedi.

Kavaklı Mahallesi’nde Üftade Tekkesi çevresindeki düzenleme çalışmalarının da devam ettiği bilgisini veren Başkan Mustafa Dündar, “Çalışmalar tamamlandığında Üftade Türbesi ayrıca camiinin çevresi daha nezih bir hale gelecek” diye konuştu.

“Sektör Proje Sunsun, Biz Uygulayalım”

Bursa’ya gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına göre projeler üretilmesinin öneminden bahseden Başkan Dündar, “Şehir içinde gezi merakı son dönemde arttı. Özellikle inanç turizmi açısından Bursa’ya çok ziyaretçi geliyor. Ziyarete gelen grupları sektörün yönetmesi çok önemli. Gezen turistlere bir şeyler sunabilmemiz lazım. Gezecekleri noktalar, yeme içme, konaklama, yürüyüş güzergahları gibi konularda ortak bir yol haritası ayrıca standart ortaya koyulması gerekiyor. Bu konuda alınacak ortak karara göre, yerel yönetimlere, kamuya ayrıca özel sektöre ne görev düşüyor, bunların belirlenmesi lazım. Termal turizmde de Bursa olarak diğer illere göre çok geride kaldık. Bu konuda da yeni çalışmalar yapılmalı. Dolayısıyla sektör plan ayrıca proje ortaya sunsun, bizler de uygulayalım. Bursa’mız her açıdan zengin bir şehir. Elbirliğiyle, ortak akılla tarih, turizm ayrıca doğal güzellikleriyle dolu Bursa’mızın zenginliklerini ortaya çıkarırsak, turizm pastasından daha fazla pay alırız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu