tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Büyükakın: Modern bir Anıtpark inşa ettik

Başkan Büyükakın, yeni baştan inşa edilerek tamamlanan Körfez Atalar Sahil Parkı’nda incelemelerde bulundu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı …

Başkan Büyükakın: Modern bir Anıtpark inşa ettik
07.10.2022 11:51
0
A+
A-

Başkan Büyükakın, yeni baştan inşa edilerek tamamlanan Körfez Atalar Sahil Parkı’nda incelemelerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeni baştan inşa edilerek tamamlanan Körfez Atalar Sahil Parkı’nda incelemelerde bulundu. AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, meclis üyeleri ayrıca teknik ekiplerin de hazır bulunduğu incelemenin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Büyükakın, “Kamusal alan tasarımında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de öncü ayrıca rol model bir belediyedir. Bugün Körfez ilçemizdeki sahil parkı projesi de bunun en güzel örneğidir. Bununla birlikte kentsel mekân, ulaşım, çevre, salgınlar, kültürel miras ayrıca çalışmalar, kalkınma, yönetişim, sosyal kapsayıcılık, akıllı şehirler gibi birçok alanda da kafa yormaya devam ediyoruz” dedi.

“PARKIMIZ ÇOK GÜZEL OLDU”

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’ın da yer aldığı incelemede, parkın tamamlanan son halini yerinde gören Başkan Büyükakın, “Körfez Atalar Sahil Parkımız gerçekten bu bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek. Parkımız çok güzel oldu. 18 bin metrekare alanda şehrimizin dokusuna ayrıca ihtiyaçlarına uygun, kentsel yaşamın kalitesini artıracak piknik, yürüyüş ayrıca çocuk oyun grupları gibi birçok sosyal donatı alanlarını içinde barındıran modern bir Anıtpark inşa ettik” açıklamasını yaptı.

ATATÜRK ANITI KONULDU

125 metre uzunluğundaki anıta saygı yoluna bazalt plak taş döşenirken park içerisine 600 metrekare granit küptaş döşemeli tören alanı yapıldı. Tören alanının merkezine Atatürk anıtı konuldu. Ve Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak ayrıca İsmet İnönü büstleri anıta saygı yolu içerisine konumlandırıldı.

BİSİKLET YOLU YAPILDI

370 metrekarelik sahil yürüyüş yoluna süpürgeli beton imalatı yapılırken ara yürüyüş ayrıca bağlantı yollarına da aynı şekilde süpürgeli beton imalatı yapıldı. Ve 320 metrelik bisiklet yolunun imalatı yapımı da tamamlandı. Toplamda 550 metre ferforje imalatı yapıldı.

YENİ NESİL ÇOCUK OYUN ALANI

Proje kapsamında 220 metrekarelik çocuk oyun alanı zemini renkli kauçuk malzeme ile kaplanırken içerisine 1 adet yeni nesil çocuk oyun alanı ayrıca trambolin montajı yapıldı. Proje kapsamında 14 araçlık otopark imalatı yapıldı.

DEKORATİF AYDINLATMA

Proje kapsamında aydınlatma ayrıca kent mobilyaları da düşünüldü. Bu kapsamda park alanı içerisinde sahil tarafına 4-6 metrelik, diğer yürüyüş yollarına 6 metrelik dekoratif aydınlatma direkleri konuldu. Anıta saygı yolu üzerine 1 metrelik bolard tipi aydınlatma armatürleri konuldu.

250 AĞAÇ DİKİLDİ

Park içerisine kent mobilyası olarak 5 adet Japon çatılı kamelya, 23 adet bank ayrıca 12 adet çöp kovası yerleştirildi. Ve 250 adet ağaç dikimi yapıldı.Sahil parkı tamamlandığında 1992 tarihinde şehit olan Jandarma Er Nazım Ateş’in ismi verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu