tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Büyükakın: Daha fazla empati ve daha fazla farkındalık için çalışıyoruz

Başkan Büyükakın, “Engelli kardeşlerimizin hayatına dokunmak, hayatlarını kolaylaştırmak, onlara destek olmak bizim için bir vazifedir” dedi.

Başkan Büyükakın: Daha fazla empati ve daha fazla farkındalık için çalışıyoruz
21.12.2022 00:37
0
A+
A-

Başkan Büyükakın, “Engelli kardeşlerimizin hayatına dokunmak, hayatlarını kolaylaştırmak, onlara destek olmak bizim için bir vazifedir” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçal ayrıca Gölcük Otizm Derneği Başkanı Kerim Özdemir ile yönetimlerini makamında ayrı ayrı konuk etti. Türkiye’de engellilere dönük hizmetleri ayrıca projeleriyle rol model olan Büyükşehir Belediyesi’nin yeni çalışmalarına yönelik görüşmelerde, “Engelli hizmetlerinde fark yaratan bir Kocaeli var” diyen Başkan Büyükakın, “Birbirimizin eksiğini hep birlikte yine bizler tamamlayacağız. Bu hep böyle olmalıdır. Yaşamamızın her anından engelleri kaldıran, engellilerin yaşamına göre engelsiz bir hizmet biçimini benimseyen bir Büyükşehir Belediyesi var. Bunu da oldukça tutkulu bir şekilde yapıyoruz” dedi.

“KOLAYLAŞTIRICI OLMAK GÖREVDİR”

Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin gerçekleştirdiği ziyarette Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’ın da yer aldığı birliktelikte, engellilerin sosyal yaşama katılması, yüreği sevgi dolu insanların daha çok farkındalık için çaba sarf etmeleri gibi birçok konuda ele alındı. Daha fazla empati ayrıca farkındalık için yapılması gereken çok işin olduğunun altını da çizen Başkan Büyükakın, “Şunu unutmamak gerekir ki daha güzel ayrıca konforlu bir yaşam her vatandaşımızın hakkıdır. Hele engelli kardeşlerimiz bu anlamda daha fazlasını hak etmektedir. Hayatın içerisinde kolaylaştırıcı olmak bize düşen en önemli bir görevdir. Engelli kardeşlerimizin hayatına dokunmak, hayatlarını kolaylaştırmak, onlara destek olmak bizim için bir vazifedir. Bir de engelli hemşerilerimizin aileleri de var tabi. Ailelerimize de destek olmaya devam edeceğiz. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi olarak her anlamda kentin tüm dinamikleri ile engelli hizmetleri açısından yol almaya ayrıca proje üretmeye devam edecektir” ifadelerini sarf etti.

“ENGELLERİ GÖNÜLDEN ATARSAK DÜNYA YAŞANABİLİR OLUR”

Gölcük Otizm Derneği ile olan görüşmesinde de, engelli ailelerinin aldığı destek ayrıca projeler için Başkan Büyükakın’a teşekkür eden dernek yönetim kurulu üyelerine, “Biz sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Büyükakın, “Zaten Büyükşehir Belediyemizin bu alanda çok yetkin bir kadrosu var. Onlardan Allah razı olsun. Bu alanda çok büyük bir özveriyle çalışıyorlar” ifadelerini sarf etti. Başkan Büyükakın, “Engelleri gönülden atarsak dünyamız daha da yaşanabilir olur” vurgusu da yaparak, “Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek adına çok çalışıyoruz. Ekibimizle birlikte, eğitim, sağlık, erişebilirlik gibi birçok konuda adımlarımızı atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ayrıca ekonomik yaşama uyum sağlaması adına önemli çalışmalar da ortaya koyuyoruz. Engellilerimizin ayrıca ailelerinin geleceğe güvenle bakması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelikler yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu