tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
ALTIN
2.309,84
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ayvalık’ta Zeytin Müzesi Yenilendi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en önemli ekonomik değerlerinden zeytin ayrıca zeytinyağı üretiminin tarihten günümüze yansımalarını sağlayan …

Ayvalık’ta Zeytin Müzesi Yenilendi
12.10.2022 14:26
0
A+
A-

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en önemli ekonomik değerlerinden zeytin ayrıca zeytinyağı üretiminin tarihten günümüze yansımalarını sağlayan Zeytin Müzesi yenilenerek, tekrardan ziyarete açılıyor.

Uzun bir süredir adeta atıl bir durumda kapalı kalan müzenin tekrardan halkın hizmetine açılması için başlatılan çalışmaların sonuna gelinirken, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, müzede süren ayrıca son aşamaya gelen tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapılan çalışmalarla görkemli bir hale getirilen müzede sergilenen eserlerin ise kurulan ışıklandırmalar sayesinde daha da çarpıcı bir şekilde ziyaretçilerini beklediği gözlendi.

Belediye Başkanı Mesut Ergin, her yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası ayrıca Ayvalık Ziraat Odası tarafınca organize edilen ayrıca bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Ayvalık Zeytin Hasat Festivali’ne çok az bir vakit kaldığını hatırlatarak, “Hasat festivali için hazırlıklarımız sürüyor. Bu çerçevede de var olan zeytin müzemizi restore ettik. Tekrardan ayağa kaldırdık. İnşallah bu çalışmalarımızı bir an önce tamamlayıp, festivale yetiştireceğiz ayrıca müzemizin festivale de renk katacağına inanıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Arkadaşlarım gerçekten çok kısa sürede büyük bir emek sarf ederek bu çalışmaları tamamlamaya çalışıyorlar. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Zeytinin zamanda yolculuğu sergileniyor

Zeytin ayrıca zeytinyağının Ayvalık ekonomisinin can damarlarından biri olduğuna işaret eden Başkan Ergin, “Müzemizde, Ayvalık’ta yüzyıllardır yapılan zeytin tarımının tarihçesinde kullanılan pek çok materyal bulunuyor. Dünyaca ünlü Ayvalık Zeytinyağı’nın müzemizdeki geçmişe yolculuğunda; yüzlerce yıl önce kullanılan eski fabrikalara ait zeytin sıkım üniteleri, zeytin toplama gereçleri, zeytinyağı güğümleri, kısaca zeytin ayrıca zeytinyağının geçmişiyle ilgili neredeyse tüm alet ayrıca edevatları sergilenmektedir” dedi.

“Zeytin ayrıca zeytinyağı kültürümüzü gelecek kuşaklara aktaracağız”

Zeytin ayrıca zeytinyağının Ayvalık’ın geçmişinde olduğu gibi, günümüzde ayrıca geleceğinde de her vakit var olacağını vurgulayan Başkan Ergin, “Zeytin; Ayvalık’ın sosyo-ekonomik tüm alanlarıyla, gastronomisinde ayrıca her şeyden önemlisi kültüründe var olmuştur. Bizler için son derece önemli olan bu kültürün ışığında da zeytin ayrıca zeytinyağını gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek adına belediyemiz bünyesindeki zeytin müzemizi yenileyerek, halkımız ayrıca misafirlerimizle tekrardan buluşturuyoruz” dedi.

Ayvalık’a kent müzesi kazandırmayı hedefliyor

Ayvalık’ın turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları, ekonomik değerleri gibi pek çok alanda iddialı bir şehir olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Ayvalık, müzeler kenti olabilecek bir şehir. En son açtığımız Anadolu Uygarlıkları sergimizi de müze haline getireceğiz. Burada var olan zeytin müzemizi de tekrar ayağa kaldırarak, ilerleyen süreçte ilçemize bir de kent müzesini kazandırdığımızda, Ayvalık’ımızın kültürel zenginliklerini halkımız ayrıca konuklarımızla paylaşabilmenin haklı gururunu yaşayacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu