tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ayvalık Mezelerinin Travel Turkey İzmir Buluşması

Ayvalık’ın yemek kültürü Travel Turkey İzmir Fuarı’nda konukların damak zevkine sunuldu. Ayvalık’a özgü lezzetlerin tadına bakmak isteyen ziyaretçilere iki günde iki bin “tadımlık tabak” sunumu yapıldı.

Ayvalık Mezelerinin Travel Turkey İzmir Buluşması
22.12.2022 00:03
0
A+
A-

Ayvalık’ın yemek kültürü Travel Turkey İzmir Fuarı’nda konukların damak zevkine sunuldu. Ayvalık’a özgü lezzetlerin tadına bakmak isteyen ziyaretçilere iki günde iki bin “tadımlık tabak” sunumu yapıldı.

Ayvalık Belediyesi iştiraklerinden Paşa Limanı Sosyal Tesisleri’nin mutfağında hazırlanan Ayvalık’a özgü mezeler konuklar tarafınca adeta kapışıldı. Damak çatlatan mezelerin tadına bakan fuar ziyaretçileri sunumdan memnun olduklarını dile getirdiler. Başkan vekili Semih Varol ayrıca Meclis Üyesi Merih Arslan tarafınca konuklara sunulan Ayvalık mezeleri kısa süre içinde tükendi.

Ve Ayvalık Belediyesi standının kooperatif tarafınca satışı yapılan ilk sıkım zeytinyağları, zeytinler, salçalar, reçel çeşitleri ayrıca üretim mutfağında hazırlanan birbirinden lezzetli ürünler de tadına bakan konuklardan tam puan aldı. Stantta ilgi gören bir diğer ürün de, mahalleevlerinde kadınların el emeğiyle üretilen birbirinden değerli el işleri ayrıca mis kokulu sabunlar oldu.

Ayvalık Belediyesi standını ziyaret ederek mezelerin tadına bakan, kooperatif ayrıca mahalleevlerindeki ürünleri inceleyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ayrıca ekibi de beğenilerini dile getirdi.

Gastronomisiyle yaşayan dünyaca ünlü bir mutfağa sahip olan Ayvalık’ın, fuara katılan binlerce konukla buluşturduğu Ayvalık’ın yöresel otlarından, yoğurtlu mezelerinden ayrıca zeytinli salatalarından oluşan iki bin sunum tabağı ile Ayvalık Belediyesi’ni ziyaret eden konuklarla buluşturdu. Ayvalık’a özgü meşhur Sakızlı Kurabiye, Girit Peksimeti gibi lezzetler de hem tanıtıldı hem ikram edildi.

Gastronomi turizminin Ayvalık açısından önemini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; “Ayvalık mutfak kültürünü günümüze taşıyanlardan aldığımız güç ayrıca bilgilendirme birikimi ile Ayvalık Belediyesi olarak mutfağımızı yaşatıp, geleceğe taşıyacağız. Bu sorumluluk bilinci ile çalışmalarımıza önem veriyoruz. Genel olarak ele alındığında turizmin içerisinde gastronomi büyük bir anlam ifade ediyor. Misafirlerimiz tarafınca tüketilen, yerel kültürümüzün önemli bir parçası olan “Ayvalık Mutfağı” yerel tarıma ayrıca ekonomik gelişime de katkı sağlamakta. Asırlık bir mutfak olan Ayvalık’a tüm misafirlerimiz bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu