tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Avrupa Hareketlilik Haftasında sağlık için spor

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ‘’Çeşitlendirerek Devam Et’’ sloganıyla gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bir dizi etkinlik düzenledi …

Avrupa Hareketlilik Haftasında sağlık için spor
22.09.2022 11:51
0
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ‘’Çeşitlendirerek Devam Et’’ sloganıyla gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bir dizi etkinlik düzenledi

Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafınca bir dizi etkinlik düzenlendi. 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere ilgi yoğun oldu. Sekapark uçurtma tepesinde gerçekleşen tüm gün süren etkinliklerde sağlık için spor egzersizleri yapıldı, çocuklar da unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar oynadı. Sekapark’taki etkinliğe Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak da katıldı.

YILIN TEMASI “ÇEŞİTLENDİREREK DEVAM ET”

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin 2022 yılı teması “Çeşitlendirerek Devam Et” olarak belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ayrıca Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının organize ettiği etkinlikle bisiklet kullanımını arttırmak ayrıca hareketli bir yaşam sürdürebilmek için bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

ULAŞIM TEDBİRLERİ ALMAYA TEŞVİK

Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ayrıca belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ayrıca desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir. Avrupa Hareketlilik Haftası, her yıl bir tema ekseninde kutlanmaktadır. 2019 yılının teması “Güvenli Yürüyüş ayrıca Bisiklet”, 2020 yılının “Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik”, 2021 tarihinde ise “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ayrıca Güvenli Hareketlilik” olarak belirlenmiştir. 2022 yılı Avrupa Hareketlilik Haftası teması –Bağ Kurmak- çerçevesinde ele alınmış olup 2022 yılı sloganı -Çeşitlendirerek Devam Et- olarak kararlaştırılmıştır.

HAREKETSİZ YAŞAM ÇOK RİSKLİ

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre hareketsiz yaşam tarzı ölümcül durumlarla karşılaşma riskini arttırdığı, kardiyovasküler hastalık, diyabet ayrıca obezite riskini iki katına çıkarttığı ayrıca yansıra bazı kanser türleri, hipertansiyon, osteoporoz, lipid bozuklukları, hormonal dengesizlik, depresyon ayrıca anksiyete riskini de arttırdığı bildirilmektedir.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKSEL OYUNLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ayrıca Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü kurulduğu ilk günden itibaren vatandaşlarımızın aktif bir yaşam tarzını benimsemesi için uğraş göstermekte. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleşen, hareketli yaşamın önemine vurgu yapılan etkinlikte ve çocuklara yönelik güvenli oyun alanı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan ebeveynler step-aerobik yaparken, çocuklarda eğlenceli atletizm parkurunda koştular, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar da halat çektiler, çuval yarışı yaptılar, yağ satarım bal satarım, sek sek isimli oyunları oynadılar. Program sonunda etkinliğe katılanlara yeşil elma ikramında bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu