tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Avcılar’da “Bathonea Antik Kenti” üzerine yürütülen çalışmalar kitaplaştırıldı

Avcılar’da bulunan Bathonea Arkeolojik Kazı Alanı’ndaki çalışmalar kitaplaştırıldı. “Uluslararası Avcılar Kent ayrıca Tarih Sempozyumu” isimli …

Avcılar’da “Bathonea Antik Kenti” üzerine yürütülen çalışmalar kitaplaştırıldı
30.07.2022 13:51
0
A+
A-

Avcılar’da bulunan Bathonea Arkeolojik Kazı Alanı’ndaki çalışmalar kitaplaştırıldı. “Uluslararası Avcılar Kent ayrıca Tarih Sempozyumu” isimli kitabın lansmanında konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “İstanbul’a geçmişi ile iz bırakmak, akademik çalışmalara katkı sağlamak bizim en büyük gururumuzdur” dedi.

İnsanlığın Ortak Kültürel Mirası BATHONEA

Avcılar Belediyesi tarafınca desteklenen Firuzköy Mahallesi’nde bulunan Bathonea Antik Kenti’ndeki çalışmalar hakkında düzenlenen “Uluslararası Avcılar Kent ayrıca Tarih Sempozyumu” kitaplaştırıldı. Alanında uzman birbirinden değerli isimlerin katkılarıyla gerçekleşen akademik kitabın lansmanı öncesinde dünya mirası Bathonea Antik Kenti’nde incelemeler yapıldı.

Bathonea Antik Kenti ziyaretinde Başkan Turan Hançerli ayrıca kazı heyetine; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas, Saadet Partisi Avcılar İlçe Başkanı Şaban Yılmaz, Bulgaristan İstanbul Konsolosu Radoslava Kafedjiska, Gana Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Salamatu Yakubu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Çağrı Kalfaoğlu, Polonya İstanbul Konsolosu Marek Lipka, Endonezya İstanbul Konsolosu Mrs. Elizabeth Diana Dewi, Meclis Üyelerimiz, Muhtarlar ayrıca çok sayında davetli eşlik etti.

Bathonea Arkeolojik Kazı Alanı’ndaki çalışmaların Kazı Başkanı Prof. Dr. Şengül Aydıngün’ün rehberliğinde antik kenti ziyaret eden davetliler, araştırma süreci ayrıca alanın tarihi hakkında bilgilendirildi. Antik Kent’te yapılan incelemelerin ardından Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, kazı heyeti ayrıca davetlilere kitap hediye ederek birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

“Geçmiş doğru olabilir ancak arkeoloji kesindir”

Bathonea Antik Kenti ayrıca kazı çalışmaları hakkında konuşan Başkan Turan Hançerli, “İstanbul’a geçmişi ile iz bırakmak, akademik çalışmalara katkı sağlamak bizim en büyük gururumuz. Arkeoloji ile ilgili söylenecek veya söylenmiş bir sürü söz var. Ancak benim için en etkili olanlardan biri bir dağcı tarafınca söylenmiş. Kendisi Everest’in ilk ayrıca en zorlu tırmanışını yapanlardan birisi. Söylediği sözde, ‘Geçmiş doğru olabilir ancak arkeoloji kesindir’ ifadesini kullanıyor. Bilimin ışığında temellendirilmeyen hiçbir şey kesin değildir. Bu hayat mottosu ile yaptığımız her çalışmada siz bilim insanları ile birlikte olmak, sizlere destek verebilmek, özverili çalışmalarınızı yaygınlaştırabilmek bizim en büyük hedefimizdir” dedi.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Şengül Aydıngün, yapılan sempozyum hakkında konuşarak, “Avcılar Kent ayrıca Tarih Sempozyumu olarak hazırlanan ayrıca tamamında Batheneo’nın ile Avcılar’ın ele alındığı bir sempozyumun kitabını birazdan elinize alacaksınız. Bu nedenle Avcılar Belediyesini sempozyumu sürekli hale getirdiği, kazıları periyodik hale getirdiği ayrıca ilçenin tarihinin yazılmasına katkı sağladığı için kutluyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu