tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5158
EURO
34,6136
ALTIN
2.489,76
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

“Atık Kumbaram” Projesi Beğeni Toplamaya Devam Ediyor

Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atık özelinde örnek olan ödüllü projesi “Atık Kumbaram” adından söz ettirmeye devam ediyor. Erasmus projesi kapsamında Konya’ya gelen İtalyan öğretmenler atık toplama merkezini ziyaret etti.

“Atık Kumbaram” Projesi Beğeni Toplamaya Devam Ediyor
26.01.2023 00:46
0
A+
A-

Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atık özelinde örnek olan ödüllü projesi “Atık Kumbaram” adından söz ettirmeye devam ediyor.  Erasmus projesi kapsamında Konya’ya gelen İtalyan  öğretmenler atık toplama merkezini ziyaret etti.

Özel eğitim öğrencilerinin topladığı atıkların teslim edildiği ziyarette “  Atık Kumbaram” uygulaması öğretmenlerden tam not aldı.

Selçuklu Belediyesi tarafınca hayata geçirilen ayrıca sıfır atık özelinde farkındalık oluşturan “Atık Kumbaram” projesi farklı platformlar aracılığıyla gündem olmayı sürdürüyor. Erasmus “Ekolojilik Okullarda Ekolojik Duyarlılık” konulu projesi kapsamında Selçuklu Keskesler Anaokulu iş birliğinde Konya’ya gelen İtalyan öğretmenler Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan “Atık Kumbaram” noktasını ziyaret ederek yetkililerden bilgilendirme aldı.

Çevre duyarlılığına örnek farklı ayrıca anlamlı bir proje olarak öne çıkan “Atık Kumbaram” uygulaması hem İtalyan öğretmenler hem de Keskesler Anaokulu  öğretmenleri tarafınca oldukça beğenildi.

Okul Müdürü Kandır: “Atık Kumbaram uygulaması çok başarılı bir proje”

Yıl boyunca sıfır atık özelinde etkinliklere imza attıklarını ayrıca bu anlamda Selçuklu Belediyesi’nin “Atık Kumbaram” projesinin çok önemli bir farkındalık oluşturduğunu ifade eden  Keskesler Anaokulu Müdürü Şükran Kandır:  “Biz Milli Eğitim’e bağlı bir anaokuluyuz. Erasmus projemiz kapsamında “Ekolojilik Okullarda Ekolojik Duyarlılık” konu başlıklı bir proje hazırladık. Romanya ayrıca İtalya’dan proje ortaklarımız var ayrıca  bir haftalığına Konya’ya geldiler. Projemizin konusu zaten okullarda ekolojik duyarlılık ayrıca çocuklarda bu bilincin oluşturulması ayrıca çocuklarda bir farkındalık oluşturulması. Bununla ilgili birçok etkinlik zaten okulumuzda yapıyoruz. Biz beş yıldır okulumuzda plastik kapak toplama kampanyası yapıyorduk. Her yıl bunun yarışmalarını düzenliyoruz ayrıca topladığımız kapakları engelliler derneğine veriyorduk. Bu sene Selçuklu Belediyesi’nin  “Atık Kumbaram” projesini duyduk ayrıca özel eğitim öğrencisine dijital kart çıkartarak bundan sonra topladığımız kapakları özel eğitim öğrencilerine vermeyi planladık. Bugün de onlarla birlikte özel eğitim okulunun öğrencileriyle ayrıca İtalya’dan gelen misafirlerimizle bu güzel etkinliğimizi gerçekleştirdik. Buradaki yetkili arkadaşlar uygulamayı ayrıca sürecin nasıl işlediğini anlattılar misafirlerimiz atık uygulamasını çok beğendiler.  Kendi ülkelerinde de atıkla ilgili bazı çalışmalar var  ama böyle bir çalışmayı ilk defa görmüşler  bunu da beğendiklerini dile getirdiler.” şeklinde konuştu.  

Ziyarette özel eğitim öğrencilerinin topladığı atıklar da atık noktasına teslim edilerek “Atık Kumbaram” mobil uygulamasının nasıl kullanıldığı ile ilgili yetkililerce bilgilendirme verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet