tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Arzum Halka Arz Sonrası İlk Finansman Bonosu İhracını Başarıyla Gerçekleştirildi

Türkiye’nin önde gelen küçük ev aletleri markası Arzum’un halka arz sonrasındaki ilk finansman bonosu ihracı 9 Eylül yılında başarıyla …

Arzum Halka Arz Sonrası İlk Finansman Bonosu İhracını Başarıyla Gerçekleştirildi
13.09.2022 15:06
0
A+
A-

Türkiye’nin önde gelen küçük ev aletleri markası Arzum’un halka arz sonrasındaki ilk finansman bonosu ihracı 9 Eylül yılında başarıyla gerçekleşti. Arzum’un Türk Lirası cinsi finansman bonosu ihracı, Türk şirketleri için önemli bir finansman seçeneği haline gelen borçlanma araçları piyasalarında oldukça teveccüh gördü.

Türkiye’nin önde gelen küçük ev aletleri markası Arzum, halka arz sonrasındaki ilk finansman bonosu ihracına 9 Eylül’de, 179 gün vade ayrıca 30 sabit faizle çıktı. Arzum, Garanti Yatırım’ın aracılık ettiği finansman bonosu ihracına gelen yüksek talep doğrultusunda talebe göre artırılabilir nitelikte 50 Milyon TL için çıktığı ihracı 116.580.000 TL ile sonuçlandırdı. Arzum’un Türk Lirası cinsi finansman bonosu ihracı, Türk şirketleri için önemli bir finansman seçeneği haline gelen borçlanma araçları piyasalarında oldukça teveccüh gördü.

Arzum CEO’su Mete Zadil şunları aktardı: “Tahvil, Arzum için halka arzdan çok öncesine dayanan alternatif bir finansman aracı. Halka arz öncesinde farklı tarihlerde 5 başarılı tahvil ihracı olan Arzum’un halka arz devamında da Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı iznin neredeyse yarısını tek tranşta kullanabilmiş olmasının mutluluğu içerisindeyim. Piyasadaki doğru fırsatı kaliteli talep kombinasyonu ile yakalamak ihracımızın başarıyla sonuçlanmasına imkân tanıdı. Son derece yüksek seviyede talep gören ayrıca tutarı 116.580.000 TL’de sonlandırdığımız ihracın başarısında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim.”

Arzum CFO’su Arda Altınok: “Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 25 Kasım 2021’de onayını aldığımız halka arz sonrasındaki ilk borçlanma aracı raf kaydı iznimizi piyasanın Şirketimiz için en uygun borçlanma imkânı sağladığı anda kullanmak üzere, Üst Yönetim ayrıca ihracımıza aracılık eden Garanti Yatırım ile birlikte çok sıcak temasta takip ediyorduk. Son durumda borçlanma araçları piyasasında yaşanan olumlu gelişmelerin Şirketimizin borçlanması adına fırsat sağlaması ile beraber ilk dememizi 9 Eylül’de gerçekleştirmek istedik. Talebe göre artırılabilir nitelikte 50 Milyon TL olarak planladığımız ihracımızın 116.580.000 TL taleple sonuçlanması bizi son derece mutlu etti. Bu ihraç; borçlanma araçları yatırımcısının Arzum’a olan güvenini, Garanti Yatırım’ın ise borçlanma araçları piyasalarındaki başarısını ortaya koymuş oldu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu