tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
ALTIN
2.307,40
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi 10 gündür depremzedelerin yanında

Depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın Defne ilçesinde 10 gündür çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, kapasitesi 800 kişiye çıkan çadırkentte depremzedelerin barınma, gıda ayrıca temel ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 10 gündür depremzedelerin yanında
19.02.2023 00:15
0
A+
A-

Depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın Defne ilçesinde 10 gündür çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, kapasitesi 800 kişiye çıkan çadırkentte depremzedelerin barınma, gıda ayrıca temel ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Yardımlarını bu alanla sınırlı tutmayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, enkaz bölgesinde çalışan ekiplere ayrıca enkazın başında yakınlarının kurtarılmasını bekleyen vatandaşlara da mobil araçlarla yemek ayrıca gıda takviyesi yapıyor. 

Hatay’ın Defne İlçesi Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulan çadırlarla 800 kişilik bir çadırkent oluşturan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yine bu alanda kurduğu aşevi ile günde 3 öğün sıcak yemek ikramı yapıyor. Ve mobil fırın da günlük 5 bin ekmek üretimi gerçekleştiriyor. 

3 ÖĞÜN TAZE AYRICA HİJYENİK YEMEK

Bir mobil aşevi ayrıca 9 binek araç ile depremzedelerin yardımına koşan ekipler, elektrik ayrıca su temininde yaşanan aksaklıklara rağmen hizmetlerini aksatmadan sürdürüyor. Günde üç öğün hijyenik ortamda taze pişirilmiş yemekler depremzede vatandaşlar ayrıca deprem çalışmalarında görev alan personele ulaştırılıyor. Aşevinde çalışmalar sabah erken saatlerde başlıyor. Taze pişirilen çorba ayrıca sıcak ekmek ikramı 08.00-10.30 saatleri arasında yapılıyor.  12.30-14.30 saatleri arasında öğlen yemeği, 18.00-20.00 saatleri arasından ise akşam yemeği vatandaşlara sunuluyor.

YARDIMLAR İLÇELERE ULAŞTIRILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi aşevinde pişen yemekler mobil araçlarla enkaz bölgesinde çalışan işçilere ayrıca enkazdan yakınlarının kurtarılmasını bekleyen vatandaşlara da ulaştırılıyor. Yardım çalışmaları ise Hatay’ın merkeziyle sınırlı kalmıyor. Çadırkente gönderilen gıda, giysi, mama, bebek bezi, hijyen malzemesi gibi yardımların ihtiyaç fazlası olanlar Samandağ, Altınöz, Reyhanlı ilçelerinde depremzede vatandaşlara ulaştırılıyor. 

CENAZELER DEFİN EDİLİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlık Şube Müdürlüğü ekipleri de Hatay ayrıca ilçelerinde cenazelerin dini esaslara uygun şekilde defin işlemlerini de gerçekleştiriyor. Mezarlık ekipleri, cenazelerin gideceği illere nakillerini de gerçekleştiriyor
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu