tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Antalya Büyükşehir Akseki ve Gündoğmuş’ta yanan içme suyu hatları yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2021 tarihinde çıkan Cumhuriyet tarihindeki en büyük yangının yaralarını sarmak için ilk günden bu yana hız …

Antalya Büyükşehir Akseki ve Gündoğmuş’ta yanan içme suyu hatları yenileniyor
24.10.2022 14:00
0
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2021 tarihinde çıkan Cumhuriyet tarihindeki en büyük yangının yaralarını sarmak için ilk günden bu yana hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Akseki ayrıca Gündoğmuş’ta yangından zarar gören içme suyu hattı ayrıca su depolarını yeniledi.

28 Temmuz 2021’de Manavgat’ta çıkan ayrıca çevre ilçelere de sıçrayan orman yangını sonrası tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yangının meydana getirdiği zararları onarmaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri Akseki’ye bağlı Kepezbeleni Mahallesi’nde 7 kilometrelik içme suyu şebeke hattını yeniledi. İsale hattı çalışmaları Yüzde 90 oranında tamamlanırken, yangında zarar gören içme suyu deposu da tekrardan inşa edildi.

BÜYÜKŞEHİR HER VAKİT YANIMIZDA

Kepezbeleni Mahalle Muhtarı Mehmet Uyar, yangın sırasında da Antalya Büyükşehir Belediyesi ayrıca ASAT ekiplerinin her vakit kendilerine yardım ettiğini ayrıca susuzlukla ilgili bir sorun yaşamadıklarını belirtti. Muhtar Uyar, “Büyükşehir ekipleri şimdi de zarar gören hatları ayrıca su depomuzu yeniledi. Muhittin Başkanımıza ayrıca ASAT ekiplerimize teşekkür ederiz” dedi.

Kepezbeleni sakinleri de gerek yangın sırasında gerekse yangından sonraki süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin her vakit yanlarında olduğunu söyleyerek teşekkür etti.

SU DEPOSU YENİLENDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü yangından etkilenen Gündoğmuş’ta da çalışma gerçekleştiriyor. Senir Mahallesi’nde 3,5 kilometrelik mesafeli içme suyu isale hattını yenileyen ASAT ekipleri ve 200 metreküp kapasiteli prefabrik içme suyu deposu inşa etti. Yapısı ayrıca vanaları yenilenen su deposunda kayıp kaçaklar önlenirken, su daha sağlıklı ayrıca verimli kullanılabilir hale getirildi.

KAPASİTESİ ARTTI

Senir Mahalle Muhtarı Durmuş Ali Yıldız su deposunun 1960’ta elle örülmüş taş duvardan oluşan 55 tonluk bir depo olduğunu belirterek, “Biz bununla idare ediyorduk. Mahallemizde suyumuz fazla fazla var. Gündoğmuş’un mahalleleri arasında su sıkıntısı olmayan mahallelerden birisiyiz. Biz istedik ki bu suyumuz boşa akmasın büyük bir depo yapalım. Depomuzda dolu bulunsun. Başkanımız da sağ olsun bizlere yardımcı oldu. Muhittin Böcek’e minnettarız. Kapasitesi küçük 55 tonluk depo yetmiyordu. Şimdi çok güzel bir depoya sahip olduk” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu