tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5940
EURO
34,8052
ALTIN
2.497,31
BIST
9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Anne Adaylarına ‘Gebelik Eğitimi’

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ayrıca Engelliler Merkezi (AKDEM) ayrıca İstinye Üniversitesi İş Birliğiyle gerçekleşen anne adaylarına yönelik ‘Gebelik Eğitimi’nin ilk oturumunda; gebeliğin oluşumu, gebelik izlenimleri ayrıca bağışıklama konuları anlatıldı.

Anne Adaylarına ‘Gebelik Eğitimi’
06.01.2023 00:18
0
A+
A-

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ayrıca Engelliler Merkezi (AKDEM) ayrıca İstinye Üniversitesi İş Birliğiyle gerçekleşen anne adaylarına yönelik ‘Gebelik Eğitimi’nin ilk oturumunda; gebeliğin oluşumu, gebelik izlenimleri ayrıca bağışıklama konuları anlatıldı. 

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ayrıca Engelliler Merkezi (AKDEM) ayrıca İstinye Üniversitesi iş birliği ile bebek bekleyen anne adayları için düzenlenen “Gebelik Eğitimleri’ başladı. Haftada 1 gün olmak kaydıyla, 5 hafta boyunca devam edecek eğitimlerde uzmanlar, Zeytinburnu’nda ikamet eden tüm anne adaylarına ücretsiz olarak; gebelik öncesi, süreci ayrıca sonrası dönemlerle ilgili daha bilinçli anne adayları ile sağlıklı nesillerin oluşturulması özelinde bilgilendirme aktaracaklar. Zeytinburnu AKDEM’de gerçekleşen ilk oturumda; anne adaylarına gebeliğin oluşumu, gebelik izlenimleri ayrıca bağışıklama konuları anlatıldı. Gelecek haftalardaki eğitim programında ise, gebelik planlaması, gebelikte ilk 3 ay, gebelikte beslenme, lohusalık ayrıca emzirme, yeni doğan bakımı, lohusa depresyonu, gebelik egzersizi, doğum ayrıca doğum yöntemleri konuları ele alınacak. 

 

AKDEM GEBELİK EĞİTİMLERİ

Gebelik dönemi kadınların hayatında hem ruhsal ayrıca hem bedensel açıdan hassas oldukları çok özel bir vakit dilimidir. Dünyaya yeni gelecek olan bir bebeği bedeninde büyüten anne adayının her açıdan sağlıklı bir gebelik geçirmesi başta kendisinin gebelik döneminde yaşanabilecek problemlerden korunması, karnındaki bebeğin belki hayat boyu yaşayabileceği sağlık problemlerine karşı önlem alınması dolayısıyla sağlıklı bir toplumun meydana gelmesi açısından çok önemlidir. Bunun gerçekleşmesi de anne adayının ayrıca çevresindeki yakınlarının gebelik döneminde ayrıca hatta gebelik öncesi dönemde alacağı eğitimler ayrıca uzmanlardan edinecekleri doğru bilgilerle bilinç düzeylerinin yükselmesi ile mümkün olabilir. Buna karşın anne adaylarının genellikle kendi sağlıkları ayrıca bebeklerinin sağlıkları açısından çok önemli olan bu dönemi çevrelerinden edindikleri kulaktan dolma ya da internetten doğruluğu kesin olmayan kaynaklardan aldıkları bilgilerle geçirdikleri ayrıca sağlam kaynaklardan alacakları doğru bilgiye ulaşmakta zorluk çektikleri görülmektedir.

Daha bilinçli anneler ayrıca daha sağlıklı nesiller hedefiyle yola çıkan AKDEM, Aile Eğitim ayrıca Danışmanlık Birimi tarafınca düzenlenen “Gebelik Eğitimi”, İstinye Üniversitesi Öğr. Üyeleri uzman kadrosu tarafınca hazırlanan oldukça kapsamlı bir eğitim programı olarak karşımıza çıkıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet