tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Altyapıya 2 Milyarlık Yatırım

Belediye Başkanı Alper Taban’ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği ‘Bereket Sofrası Buluşmaları’ bu hafta Mahmudiye Mahallesinde Urgancılar Camisinde gerçekleştirildi.

Altyapıya 2 Milyarlık Yatırım
16.01.2023 00:02
0
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban’ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği ‘Bereket Sofrası Buluşmaları’ bu hafta Mahmudiye Mahallesinde Urgancılar Camisinde gerçekleştirildi. Cami cemaatiyle bir araya geldiği programda altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler veren Başkan Alper Taban, “Nihayette sonunda tüm sokak ayrıca caddelerde kaplamalar yapılacak ancak bu biraz vakit alacak. Neredeyse 2 milyar TL’ye yakın altyapıya harcanan bir bedel var” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın kış dönemlerinde gerçekleştirdiği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri Buluşmaları’ devam ediyor. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen ‘Bereket Sofrası’ halk günleri buluşmalarının bu haftaki durağı Mahmudiye Mahallesinde Urgancılar Camisi oldu. Birlik ayrıca beraberliğin artması ayrıca vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası buluşmasında vatandaşlar istek, şikayet ayrıca dileklerini ilk ağızdan Başkan Taban ayrıca ilgili yöneticilere iletme fırsatı buldu. Kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ayrıca cami cemaatiyle simit, zeytin ayrıca peynir ile kahvaltı yapılırken, aynı zamanda mahallenin ayrıca bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor.

Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, meclis üyeleri ayrıca AK Partili yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğinde, sabah namazının kılınmasının ardından caminin avlusunda bulunan çay ocağında cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ayrıca simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Her hafta Cuma sabahı farklı bir mahallemizde, farklı bir camimizde bereket sofrası adı altında buluşuyoruz. Bugün de soframızı Urgancılar Camisinde kurduk. Bir vesileyle vatandaşlarımızla, cemaatimizle bir araya gelmeye çalışarak onların sorunlarını, önerilerini, tavsiye ayrıca taleplerini dinlemeye çalışıyoruz” dedi.

2023 ÖNEMLİ BİR YIL

Yeni bir yıla girildiğini de hatırlatarak konuşmasını sürdüren Başkan Taban, şöyle devam etti: “Yeni bir yıla girdik. Allah hayırlı eylesin. 2023 aslında önemli bir yıl. Türkiye’nin 100. Yılı. Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle Türkiye Yüzyılı olarak ifade ediyoruz. Bu inşallah rabbim bu millete de devletimize de güzellikler nasip etsin. Sağlıklı, sıhhatli ayrıca güzel bir yıl olsun.”

ALTYAPIYA 2 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

“Yerelle ilgili bu dönem daha çok altyapı çalışmalarıyla ilerliyoruz. Bunun da gerekçesi artık içme suyu hatlarımızın değişme zamanının gelmiş olması. Şehrimizin 21 merkez mahallesinde bu çalışmalar 2 etap şeklinde devam ettiriliyor. Şu anda ilk etabı tamamlanmak üzere. Kemalpaşa Mahallesinde son rötuşlar yapılıyor. Mahmudiye ayrıca Hamidiye bölgemizde, pek çok mahallemizde çalışmaları tamamladık. İkinci etapta da Alanyurt, Akhisar, şehrin merkezi konumundaki Cuma ayrıca Yenice mahalleleri gibi bölgelerde çalışmalar yapılacak. Ben bu noktada kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bunlar ciddi kaynaklarla yapılan çalışmalar. İkinci etap 45 milyon Euro. İlk etapta 35 milyon dolarlık bir çalışmaydı. Neredeyse 2 milyar TL’ye yakın altyapıya harcanan bir bedel var. Kazı çalışmaları da zor iş. Vatandaşlarımız haklı olarak kazılan yerlerin hemen kapatılmasını istiyor. Ancak teknik ekipler de bu çalışmaların biraz daha toprağın çökme süresiyle yapılmasını uygun görüyor. Nihayette sonunda tüm sokak ayrıca caddelerde kaplamalar yapılacak ancak bu biraz vakit alacak. Bölgede tüm çalışmaların bitmiş olması lazım. Elektrik idarelerinin de çalışmaları var, doğalgazın da var, Telekom’un da var. Bunların da tamamlanmasıyla Allah’ın izniyle tüm cadde ayrıca sokaklarımız kaplanacak.”

Konuşmanın ardından Başkan Taban mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlerken, bölgenin problemlerine ilişkin istişareler yapıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu