tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ali İpek: Herkes hikayeler taşır

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün Edebi Kazılar söyleşisine konuk olan yazar Ali İpek, saklı kalan öykülerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğine belirterek “Herkes hikayeler taşır. Zihinlerde, sandıklarda kalan hikayeler beni üzüyor” dedi.

Ali İpek: Herkes hikayeler taşır
26.01.2023 00:30
0
A+
A-

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün Edebi Kazılar söyleşisine konuk olan yazar Ali İpek, saklı kalan öykülerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğine belirterek “Herkes hikayeler taşır. Zihinlerde, sandıklarda kalan hikayeler beni üzüyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafınca düzenlenen Edebi Kazılar söyleşilerinde yeni bu yılın ilk konuğu yazar Ali İpek oldu. “Yaşar Nabi Nayır Dikkate Değer Öykü Ödülü” sahibi olan yazar Ali İpek, yazarlık serüveni ayrıca çalışmaları hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala’nın sorularıyla gerçekleşen söyleşide, yazar, son romanı “Gidelim Buralardan Muhlis”  üzerine de konuştu.

Herkesin bir yerlere gitme isteği olduğunu ayrıca hikayeler taşıdığını belirten Ali İpek, saklı kalan öykülerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı. Zihinlerde, sandıklarda kalan hikayelerin kendisini çok üzdüğünü belirten Ali İpek, “Yazarlar, ana karakterlerin gitmelerine kolay kolay izin vermez. Her yazarın bir tarzı, dili vardır. Hikayeye hakim olursanız, dili de kontrol altına alabilirsiniz. Doğru bir dil, hikayeyi de destekler. Hikayenin oluşumunda kararlı olmak gerekir” dedi.

Hikayeyi tamamlamanın yazara huzur verdiğini ifade eden Ali İpek, aklına gelen fikir üzerine çok araştırma yaptığını belirtti. Hikayelerde coğrafyanın etkisinin çok olduğuna değinen Ali İpek, “Hikayemi yazınca sesli okurum. Kulağımı tırmalayan yer varsa dokunurum. Diller, kültürler hikayelere çok farklı anlamlar yükler. Dilin yok olması demek tarihi ayrıca kültürü de bitirir. Hikayelerimde dil ayrıca kültüre önem veririm. Yazdıklarımda önce kendim tatmin olmam gerekiyor” diye konuştu.

Okuma ayrıca yazmanın, disiplin gerektirdiğini kaydeden Ali İpek, yazmadan önce çok düşündüğünü de anlattı. Ali İpek, yeni bir kitap yazdığını söyleyerek bahar aylarında okurların karşısında çıkacağını da sözlerine ekledi.

Edebiyat tutkunlarının ilgiyle takip ettiği söyleşi sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adem Vural, söyleşi için Ali İpek’e teşekkür etti.
Yazar Ali İpek,  söyleşinin ardından okurları için  “Gidelim Buralardan Muhlis”  isimli kitabını imzaladı.

  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu