tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ali Babacan: Biz gelince iş imkânları çoğalır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da vatandaşlarla buluştu. Babacan, oğlunun iş bulamamasından …

Ali Babacan: Biz gelince iş imkânları çoğalır
18.09.2022 16:51
0
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da vatandaşlarla buluştu. Babacan, oğlunun iş bulamamasından yakınan bir babaya “Biz iktidara gelince iş imkânları çoğalır” dedi. Gençlerle de sohbet eden Babacan, “Gençler için gençlerle birlikte kazanacağız. Yurt sorununu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Babacan’la karşılaşan ayrıca İzmir’de üniversite okuduğunu söyleyen bir genç “Yurt yok, hani bu sorun çözülmüştü? Ayıp, günah. Bu öğrenciler bunu hak etmiyor. Babam asgari ücretle çalışıyor, bir öğrenci nasıl kira tutsun? Biz size oy vereceğiz, kurban olayım kazanın” diye konuştu.

Babacan, bunun üzerine “Gençler için gençlerle birlikte kazanacağız. Yurt sorununu çözeceğiz. Bu sene 850 bin genç üniversiteye girmeyi hak etti. Ama 105 bini kayıt yaptıramadı. Yurt yok. Ulaşım… Bayramda gidip gelebildin mi? Biz iktidara geldiğimizde, üniversite öğrencilerinin maddi imkân diye bir derdi olmayacak. Maddi imkânı olmayan öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını devlet karşılayacak’’ dedi.

‘Mülakat kalkınca fırsat eşitliği sağlanacak’

Babacan 35 yaşındaki çocuğunun işsiz olduğunu söyleyen bir babaya “Seçimden sonra biz gelince iş imkânları çoğalır” diye karşılık verdi.

Bir vatandaş ise “Benim kızım mimarlık fakültesini bitirdi, iş bulamıyor. Bu dönemde paran ya da dayın olacak! Lütfen gençlere yardımcı olun. İnsanlar ülkeyi terk ediyor” dedi. Babacan bunun üzerine “Kamuya girişlerde mülakatı kaldıracağız. Mülakat kalkınca fırsat eşitliği sağlanacak” vaadini tekrarladı.

‘2,5 senedir dükkânım verilmedi’

Elazığ depreminde dükkanını kaybeden bir vatandaş, yaşadığı sıkıntıları Babacan’a “Hakkını kaybeden bir hak sahibiyim, 2,5 senedir dükkanım verilmedi” sözleriyle dile getirdi.

‘Sizin zamanınızda kredi çektim, ev aldım’

Başka bir vatandaş ise tüketici kredisi faizlerinin yüksekliğinden yakındı. Babacan’ın ekonomi bakanlığı yaptığı dönemde düşük banka faizleri ile konuk sahibi olduğunu söyleyen vatandaş şöyle konuştu:

“Sizin zamanınızda ekonomi çok iyiydi, faizler ayrıca enflasyon düşüktü… Şimdi Merkez Bankası yüzde 13 faiz açıklıyor. Ben geçen ay bankadan 50 bin lira para çektim, kesintileri ile banka faizi yüzde 33 buluyor. Sizin döneminizde ev sahibi oldum. 2002’den beri AK Partiliyim, artık onlara oy moy yok, Allah sizin yardımcınız olsun. Borcu borçla kapatıyorum. Sizin zamanınızda kredi çektim, ev aldım. Yıllık faiz yüzde 9’du.”

‘Kazandıran hesap dedikleri; bankaya kazandıran hesap…’

Faizleri yüzde 0,6’ya kadar düşürdüklerini hatırlatan Babacan “Yüzde 13’le Merkez Bankası’ndan aldı. Sana yüzde 33’le sattı. ‘Kazandıran hesap’ dedikleri, bankaya kazandıran hesap… Faizleri yüzde 0,6’ya kadar indirmiştik. Ama bu ancak düzgün bir kadroyla oluyor. İşi bilmeyenler geldikleri vakit batırıyorlar” dedi.

Babacan’ı alnından öptü: ‘Bizi bu zalimden kurtar!’

Bir vatandaş ise Babacan’ı alnından öptü. Duygulanan vatandaş “Anan baban hayrına… Bizi bu zalimden kurtar. Bizi kurtaracaksın’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu