tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6013
EURO
34,8092
ALTIN
2.492,47
BIST
9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AKUT yeni sel felaketi için bu kez Mardin’de…

AKUT, ülke çapına yayılmış 6 ekibinden 43 gönüllüsüyle Şanlıurfa’da başladığı sel arama operasyonuna Mardin Kızıltepe’de devam ediyor.

AKUT yeni sel felaketi için bu kez Mardin’de…
18.03.2023 00:20
0
A+
A-

AKUT, ülke çapına yayılmış 6 ekibinden 43 gönüllüsüyle Şanlıurfa’da başladığı sel arama operasyonuna Mardin Kızıltepe’de devam ediyor. 

Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği, Şanlıurfa’da devam eden arama çalışmalarını, Mardin Kızıltepe’ye geçerek, bu bölgede sürdürüyor. Yapılan açıklamada, afetlerin gelişme durumuna göre, yeni ekiplerin sevk edilmesi için çalışmalara 7/24 devam edileceği belirtildi.

 

Zeynep Yosun Akverdi: “Tam da sel afeti için, “kriz yönetiminden”; “zarar azaltma”, “hazırlık” ayrıca “tahmin ayrıca erken uyarı” süreçlerinden oluşan “risk yönetimi” olgusuna artık geçmeliyiz.”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKUT Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, AKUT olarak sürekli gündeme getirdikleri “risk yönetimi” ve “ulusal afet kültürü” stratejilerinin yokluğunun can almaya devam ettiğini belirterek; “Sel felaketi arama kurtarma faaliyetlerinin hem en zor yapıldığı hem de canlı kurtarma özelinde şansınızın en az olduğu afetlerdendir. Sel vurur, geçer, vaktiniz çok azdır. Tam da sel afeti için, “kriz yönetimi”nden, “zarar azaltma”, “hazırlık” ve “tahmin ayrıca erken uyarı” süreçlerinden oluşan “risk yönetimi” olgusuna geçemezsek, “ulusal afet kültürü” faaliyetlerini; başta devletimiz olmak üzere, tüm aktörler olarak yaygınlaştıramazsak, sel felaketlerinde hep bu acıları yaşarız. Dere yataklarına yerleşim yeri kurmamayı artık ilkokul çocuklarımız bile öğrendi. Sel afetinde, geleneksel olarak sellerin yaşandığı ya da yaşanabileceği bölgelerde, mevsimsel dikkat ayrıca meteorolojik gelişmeleri anlık takip etmek çok önemli. Risk yönetimi kültürünü oturtamadığınız sürece, dünyanın tüm arama kurtarma ekiplerini bir araya getirsek bile kayıpları azaltmanız çok zor. Yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet, yakınlarına büyük sabır ayrıca başsağlığı diliyorum.” dedi. 

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet