tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Akkuyu NGS Sahasında Başlatma ve Devreye Alma Yedek Kazan Dairesi İçin Üretilen Teknik Ekipmanların Montajı Başladı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasında Başlatma ayrıca Devreye Alma Yedek Kazan Dairesiiçin üretilen teknik ekipmanların montajı başlandı …

Akkuyu NGS Sahasında Başlatma ve Devreye Alma Yedek Kazan Dairesi İçin Üretilen Teknik Ekipmanların Montajı Başladı
30.08.2022 19:06
0
A+
A-

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasında Başlatma ayrıca Devreye Alma Yedek Kazan Dairesiiçin üretilen teknik ekipmanların montajı başlandı. Bu ekipmanlar, nükleer santralin devreye alınma aşamasında üniteler için buhar üretimini sağlayacak.

Tesisteki çalışmalar, Akkuyu NGS’nin en büyük müteahhitlerinden biri olan Sintek’in Türk mühendisleri ayrıca inşaatçıları tarafınca yürütülüyor. Bu kapsamda şu ana kadar 150 ton ağırlığında 5 adet kazan dairesi kuruldu. Tesisin temeli, bina iskeleti ayrıca çevre yapıları için ön hazırlıklar da tamamlandı. Bir sonraki aşamada kazan dairesinin pompalarının, boru hatlarının ayrıca elektrikli ekipmanların montajı yapılacak. Böylece tesiste toplam 175 ton ağırlığında demir bir yapı kurulacak. Yeni kurulan Başlatma ayrıca Devreye Alma Yedek Kazan Dairesi’nde yer alacak özel kazanlar, Rusya’daki kazan ekipmanları fabrikasında üretildi. Kazanlar, deniz yoluyla Akkuyu NGS sahasına teslim edildi.

Kurulum işlemlerinin tüm teknolojik süreçlerine Rus uzmanlarla yakın iş birliği içinde çalışma yürüten Türk mühendisler de eşlik ediyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ayrıca NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Akkuyu NGS sahasında santralin kesintisiz çalışmasını sağlayacak birçok yardımcı bina paralel olarak inşa ediliyor. Başlatma ayrıca Devreye Alma Yedek Kazan Dairesi de bu tesislerden biri. Kazan dairesinin içindeki kazanlar, dört güç ünitesi için de monte edilecek. Mevcut kurulum işlemlerinin en önemli özelliklerinden biri de yalnızca Türk uzmanlar tarafınca gerçekleştirilmesi. Sintek mühendisleri, ekipman kurulumu da dahil olmak üzere inşaatın tüm aşamalarında yüksek kalitede bir ortaya koyuyor. NGS sahasındaki üretimi yerelleştirme deneyimimiz giderek daha olumlu sonuçlar veriyor ayrıca inşaatın ileri aşamalarında Türk şirketlerinin katılımını artırmayı planlıyoruz.”

Sintek İnşaat Bölümü Kısım Şefi Serkan Kandemir de, kazan dairesi inşaatının ilerleyişini ayrıca gelinen noktayı şu sözlerle değerlendirdi: “Akkuyu NGS için önemli bir tesis olan Başlatma ayrıca Devreye Alma Yedek Kazan Dairesi inşaatı için betonarme temel oluşturma çalışmalarını tamamladık. Çukur ayrıca dolgu tertibatının yanı sıra ekipman temelleri ayrıca izolasyonla ilgili çalışmalar da bitirildi. Aynı zamanda mekanik kısmına ayrıca çelik yapıların montajına da başladık. Kazan dairesinin temel ekipmanları; yani 5 tane özel kazan kuruldu. Şimdi binanın çelik iskeletini monte etmeye devam ediyoruz. Ekipmanların kurulumu ayrıca montajı tamamlandıktan sonra işimizi teslim edeceğiz.”

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin hayata geçirilmesine ilişkin çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaat ayrıca montaj çalışmaları dört güç ünitesinin yanı sıra kıyı hidroteknik yapıları, güç dağıtım sistemleri, idari binalar, eğitim-uygulama merkezi ayrıca nükleer güç santrali fiziksel koruma tesisleri gibi ana ayrıca yardımcı tesislerin tüm bölümlerinde kesintisiz olarak sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu