tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5170
EURO
34,5603
ALTIN
2.485,49
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Akkuyu NGS İnşaat Sahasında “Sıfır Ölçüm” Programı Kapsamında Etkinlik Düzenlendi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında “sıfır” radyasyon seviyesinin belirlenmesi kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe AKKUYU …

Akkuyu NGS İnşaat Sahasında “Sıfır Ölçüm” Programı Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
12.11.2022 00:02
0
A+
A-

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında “sıfır” radyasyon seviyesinin belirlenmesi kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe AKKUYU NÜKLEER ile Akkuyu NGS inşaat sahasının parametrelerini takip eden Hidrotekhproekt ayrıca Assystem ENVY Enerji ayrıca Çevre Yatırımları A.Ş. firmaları çalışanları katıldı.

Akkuyu NGS’nin işletme aşamasında arka plan radyasyonunun düzenli ölçümleri için başlangıç noktası olacak “sıfır” radyasyon alanını belirleme programı, Hidrotekhproekt şirketi ile ortaklaşa uygulanıyor ayrıca Türkiye düzenleyici kurumları tarafınca denetleniyor. Uzmanlar, atmosferdeki doğal radyonüklidlerin bileşiminin analizi için hava filtre ünitesinin filtresini değiştirdiler ayrıca inşaat sahasının çeşitli noktalarından toprak örnekleri aldılar. Ölçümlerin sonuçları, Akkuyu NGS temsilcileri ayrıca etkinlik katılımcıları tarafınca değerlendirildi.

AKKUYU NÜKLEER Baş Teknoloji Sorumlu Yardımcısı Tatyana Makarchuk konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “2022 yılının Haziran ayında ‘sıfır radyasyon arka planını’ belirlemek için toprak üzerindeki radyasyon oranını ölçmeye yönelik araştırmalara başladık. Tüm ölçümleri, hidrometeorolojik araştırmalar alanında uzman bir kuruluş olan Hidrotekhproekt firmasının temsilcileri ile gerçekleştiriyoruz. 2023 tarihinde program kapsamındaki tüm ölçüm ayrıca çalışmaların tamamlanması ayrıca Türkiye düzenleyici kurumlarından ilgili görüşlerin alınması planlanmaktadır. Elde edilen veriler sonraki ölçümlerin temelini oluşturacağından ‘sıfır ölçüm’ çok önemli bir programdır. Veriler ilerde, nükleer santral sahasındaki ayrıca çevresindeki radyasyon arka planını ölçmek için kullanılacaktır. Bu tür çalışmalar, NGS’nin tüm hizmet süresi boyunca ayrıca hizmetten çıkarılmasının ardından da yürütülecektir. Tüm bu çalışmalar, IAEA’nın düzenleyici belgeleri ayrıca talimatlarına uygun olarak yapılmaktadır.

Hidrotekhproekt’in Baş Mühendis Yardımcısı Sergey Yakovlev de şu ifadeleri kullandı: “İşletme öncesi aşamada radyasyonun izlenmesinin temel amacı, NGS inşaat sahasındaki doğal radyonüklidleri ayrıca gama radyasyonunu ölçmektir. Yani, nükleer santralin bulunduğu bölgede sıfır arka plan parametrelerinin belirlenmesidir. Hidrotekhproekt, önde gelen Rus ayrıca yabancı şirketlerle radyonüklidlerin yerini değerlendirir, örnekleri analiz eder ayrıca çalışmaların sonuçlarını sunar. Aşamalardan birini de yüzey havasından numune almak oluşturmaktadır. Bunun için hava filtreli bir bez kullanılıyor. Bez, kullanıldıktan sonra sökülüp incelenmek üzere laboratuvara gönderiliyor.”

Assystem ENVY Enerji ayrıca Çevre Yatırımları A.Ş. Proje Yöneticisi Merayrıca Acırlı da şu değerlendirmeyi yaptı: “Assystem, 2011 tarihinden bu yana Akkuyu NGS sahasında radyolojik izleme, jeodinamik, hidrolojik ayrıca hidrojeolojik araştırmalar yürütmektedir. Nükleer santral faaliyete geçmeden önce sahadaki doğal arka plan radyasyon seviyesini ölçmek için hava, toprak, yer altı ayrıca yüzey suyu, balık, ağaç ayrıca bitki örnekleri topluyoruz. Nükleer santral devreye alındıktan sonra da radyasyon arka planının düzenli ölçümleri yapılacaktır. Bu çalışmalar, Türk mevzuatı ayrıca IAEA kurallarına uygun olarak yürütülmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet