tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,51
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Akın Akınözü (Hercai Miran) Kimdir? Nereli? Yaşı ve Boyu Kaç?

Akın Akınözü (Hercai Miran) Kimdir? Nereli? Yaşı ve Boyu Kaç?
13.09.2022 21:20
0
A+
A-

Son dönemlerde oynamış olduğu Hercai dizisinin baş rollerinden biri olan ve izleyiciler tarafından büyük bir ilgiye sahip olan Akın Akınözü kimdir ve hayatının bilinmeyen detayları nelerdir?

Akın Akınözü Kimdir?

Tam adı Süreyya Akın Akınözü olan başarılı oyuncumuz, 22 Eylül 1990 yılında Ankara’da doğmuştur, bir oğlak burcudur. Az bilindiği üzere Akınözü, kendisi gibi oyuncu olan Özlem Akınözü’nün oğludur. Ünlü oyuncu, 1.80 boyundadır.

Ankara’da TED Koleji Matematik ve Fen bölümünden mezun olduktan sonra eğitimini Los Angeles General Studies UC Berkeley Applied Math (uygulamalı matematik) alanında aldığı lisans ile tamamlayıp Türkiye’ye dönmüş, sonrasında da burada oyunculuk eğitimi almıştır.

Yakışıklı oyuncu, Sandra Pestelmalciyan ile birliktelik yaşamaktadır.

Akın Akınözü’nün Kariyeri

Oyunculuk kariyerine 2014 yılında yardımcı oyuncu olarak yer aldığı sinema filmi “Azrail” ile giriş yapmıştır ve devamında 2015 yılında Muhteşem Yüzyıl isimli dizide “Kösem İvan Ali” isimli bir karakter ile yardımcı oyunculuk yaparak televizyon ekranında yüzünü ilk kez göstermiştir. Hemen ardından, 2016 yılında adından söz ettirmeye ve fark edilmeye başlamış olduğu “Arkadaşlar İyidir” isimli projede “Yunus Çağlayan” karakteri olarak yer almıştır.

Başarı odaklı bir hayata sahip olan Akınözü, 2017-2018 yılları içerisinde hem “Murat Aslan” karakterine başrol olarak hayatverdiği “Aslan Ailem” dizisinde bulunmuş hem de “Ömer” isimli karakter ile “Payitaht: Abdülhamit” isimli dizide yer almıştır.

Art arda yer almış olduğu başarılı işler ona ivme kazandırmış,“Hercai” isimli dizide canlandırmış olduğu “Miran Aslanbey” rolü ise onu göz ardı edilemez başarılara ulaştırmış ve yoğun bir hayran kitlesi oluşmasına sebep olmuştur.

Başrol olarak oynamış olduğu bu dizi sayesinde Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Erkek oyuncu” ödülünü, Ayaklı Gazete Ödülleri’nde ve Nona Tv Dizi Ödülleri’nde dizi partneri ile canlandırdığı “Reyyan & Mira” ikilisi ile “En İyi Dizi Çifti” ödüllerini ve son olarak Premios Telenovelas Espana Ödülleri’nde “En Yakışıklı Erkek Oyuncu” ödüllerine layık görülmüştür.

Başarılarıyla adından en çok bahsedilen oyuncu olmayı başaran Akınözü, kadrosunda Öykü Karayel, Sarp Apak ve Meriç Aral gibi isimlerin bulunduğu “Kaderimin oyunu” adlı dram dizide yer almaktadır.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu