tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5380
EURO
34,8711
ALTIN
2.488,58
BIST
9.587,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Aile Okulu Yıldırım’da başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatı ile hayata geçirilen aile …

Aile Okulu Yıldırım’da başladı
05.09.2022 10:21
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatı ile hayata geçirilen aile okulu projesi Yıldırım’da başladı.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mutluluk ayrıca Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Korkmaz Bursa Yıldırım Hasan Öztimur 75.yıl İlkokulunda velilere yönelik gerçekleştirilen “Aile Okulu” kursunu ziyaret etti.

İl ayrıca ilçe müdürlüklerinin desteği ile yürütülen Aile Okulu projesiyle pandemi sonrası dönemde eğitim faaliyetlerinin bütün öğrenciler için kapsayıcı şekilde ayrıca erişilebilir hale getirilmesi, öğretmenlerin ayrıca ailelerin desteklenmesi hayati derece de öneme sahip hale geldi.

Aile Okulu projesine katılım sağlayan velilere Sosyal ayrıca Duygusal Beceri Gelişimi, Aile İçi İletişim Becerileri, Bilinçli ayrıca Güvenli Teknoloji Kullanımı, Çatışma Ayrıca Stres Yönetimi, Bağımlılık, Sağlıklı Beslenme Ayrıca Fiziksel Aktivite dersleri veriliyor.

Aile Okulu projesi ile birlikte okulda öğrenilen ayrıca edinilen bilgi, beceri ayrıca davranışların hem aile içinde hem de sosyal yaşam içerisinde sürdürülebilir olması okul ortamında evde yapılanların tutarlı olmasına ayrıca eşgüdüm sağlanmasına katkı sağlamaktadır. Bu nedenle çocuklarının eğitiminde önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin eğitiminin son derece önem kazandığı son dönemlerde gerçekleştirilen Aile Okulu Kurs Programı (Veliler İçin) ile 8 ana başlıkta ayrıca 44 saat olarak verilen eğitimlerle aile yapısını olası risklere karşı daha korunaklı hale getirmek hedefleniyor.

Bütün dünyanın atlatmak için çaba gösterdiği pandemi döneminin yarattığı tahribatların olduğunu belirten Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, “Okulun temeli olan ailenin pandemi sürecinde bazı tahribatlar elbette almıştır. Ama böyle tahribatları önlemek amacıyla böyle projeler var. Öncelikle projede emeği geçen Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, eğitimi gerçekleştiren öğretmenlerimize ayrıca projemize katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederim.

Yıldırım Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa KORKMAZ, “Geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmelerini sağlamak için “Aile Okulu” projesi kapsamında ilçemizde Veli Eğitimleri için 82 öğretmenimize “Eğiticinin Eğitimi” kursu, 45 velimize ‘ Aile Okulu” kursu düzenledik. 5 Eylül yılından itibaren Yıldırım ilçesindeki tüm okullarda “Aile Okul” kursu açmayı planlıyoruz. Çocuklarımızın eğitim ayrıca gelişimlerini olumlu yönde etkilemek için daha çok öğretmene ayrıca velimize eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz.” Açıklamasında bulundu.

Psikolojik Danışman Hatice Arslan, bu eğitimin sonunda velilerimiz aile içi iletişim, çocuk ile iletişim, sosyal duygusal beceri gelişimi, bağımlılık, teknoloji bağımlılığı gibi konularda öğretmenlerimize ayrıca velilerimize eğitim vererek tüm Türkiye’de sağlıklı temeli sağlam dan gelen geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeyi amaç edindik. Bu amaç doğrultusunda biz geleceğe bir ışık yaktık ayrıca bu karanlığı aydınlattık. 81 ilde tüm ailelere ayrıca çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz”dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet