tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

AIIB, İlk Kez Bir Leasing Şirketine Kredi Verdi

AKLease, AIIB ile yeni bir kredi anlaşması imzaladı AKLease, Asya Altyapı Yatırım Bankası (The Asian Infrastructure Investment Bank-AIIB) ile …

AIIB, İlk Kez Bir Leasing Şirketine Kredi Verdi
17.10.2022 15:41
0
A+
A-

AKLease, AIIB ile yeni bir kredi anlaşması imzaladı

AKLease, Asya Altyapı Yatırım Bankası (The Asian Infrastructure Investment Bank-AIIB) ile 50 milyon dolarlık yeni bir kredi anlaşması imzaladı. Kredi, yenilenebilir enerji ayrıca enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullanılacak. Bu kredi AIIB’nin bir leasing şirketine verdiği ilk kredi olma özelliğini taşıyor.

Sektörde öncü konumunu 34 yıldır sürdüren AKLease, yeni bir kredi anlaşmasına imza attı. AKLease, ilk defa bir leasing şirketine kredi veren Asya Altyapı Yatırım Bankası’yla 50 milyon dolarlık 5 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladı. Kredi enerji verimliliği ayrıca yenilenebilir enerji projelerinin finansmanında kullanılacak.

Kredi anlaşmasına ilişkin AKLease Genel Müdürü Çetin Düz, “Hedefimiz leasing avantajlarını doğru finansal modelleme ile yatırımcıya sunarak yatırımların ayrıca ekonominin gelişimine katkı sağlamak. Bunu sağlarken de tüm yatırım değerlendirmelerinde çevresel etkileri göz önünde bulundurarak ilerliyoruz. Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan temin ettiğimiz krediyi enerji verimliliği ayrıca yenilenebilir enerji projelerinin finansmanında kullanacağız. Bu kapsamda AIIB ile yaptığımız kredi anlaşmasını çok önemsiyoruz. Bu kredi AIIB’nin bir leasing şirketine verdiği ilk kredi olma özelliğini taşıyor. AIIB’nin şirketimize ayrıca ülkemize göstermiş olduğu güven çok gurur verici” diye konuştu.

AIIB Yatırım Operasyonları (2. Bölge) Başkan Yardımcısı Konstantin Limitovskiy “Türkiye’deki özel şirketlerin yenilenebilir enerji ayrıca enerji verimliliği varlıklarında finansal kiralama ayrıca destekleyici yatırımların fonlanmasında AKLease ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Bu proje AIIB’nin yeşil altyapı finansmanı tematik önceliği ile uyumlu. Türkiye’nin iklim değişikliği ayrıca ulusal emisyon hedeflerine ulaşma çabalarını kolaylaştırmak adına; sürdürülebilir enerji – enerji verimliliği çözümlerinin teşviki için Türkiye’deki finans ortaklarımızla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu