tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Adidas ve Common Goal, Sporda Cinsiyet Eşitliğinin Geleceği İçin FIFA Dünya Kupası’nda El Ele Veriyor

adidas, Katar’da gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi maç toplarının net satışlarından elde edilen gelirin %1’ini toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanan projelere ayıracağını taahhüt etti.

Adidas ve Common Goal, Sporda Cinsiyet Eşitliğinin Geleceği İçin FIFA Dünya Kupası’nda El Ele Veriyor
29.12.2022 00:50
0
A+
A-

adidas, Katar’da gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi maç toplarının net satışlarından elde edilen gelirin %1’ini toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanan projelere ayıracağını taahhüt etti.

Common Goal aracılığıyla yatırım, “Global Goal 5 Accelerator’s” projesinin yeni ülkeler ayrıca kıtalar arasında genişletilmesini hedefliyor.

Oyunun her iki taraf için de eşitliğin önemini artıran adidas, futbolun diğer yarısının beklediğini göstermek için Dünya Kupası finalinde güçlü “Half Ball” kullanıyor.

 

adidas, Common Goal ile küresel ortaklığının bir sonraki adımını açıkladı. Saha içinde ayrıca haricinde kadınlar ayrıca kız çocukları için spora erişimi artıran, altyapıdan gelen yetenekleri destekleyerek futbolda toplumsal cinsiyet eşitliğini artırmayı hedefliyor.

 

Adidas, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası, Al Hilm ayrıca Al Rihla’nın resmi maç toplarının net satışlarından elde edilen gelirin %1’ini Common Goal’ün “Global Goal 5 Accelerator”ına katkıda bulunmasını sağlamayı hedefliyor. Böylece kadınların oyuna katılımını, temsilini ayrıca liderliğini artırmaya yönelik kolektif bir proje yaratmayı planlıyor. Proje, futboldaki kadın antrenör ayrıca kadın liderlerin oranının yanı sıra genç kadınların da katılımını artırmaya odaklanıyor. Böylece her katılımcının kendi topluluklarında birer rol model olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

 

adidas yarım Al Hilm topu ile finale damgasını vuracak

Bu büyük turnuva sona ererken ufukta başka bir turnuva beliriyor. Küresel futbol takvimindeki bir sonraki büyük an olan FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ayrıca Yeni Zelanda 2023’e™ geri sayım başlıyor. Erkekler Dünya Kupası’nın Z Kuşağı taraftarlarının sadece % 14’ünün kadınlar Dünya Kupası’na (GWI) destek vereceği düşüncesine dayanarak, adidas finalin spot ışığını her sezon katlanarak büyümeye devam eden kadın futbol taraftarlarındaki tutku, beceri ayrıca kalp kırıklığını sergilemek için kullanacak. Pazar günkü finalin başlamasından önce adidas, özel olarak tasarlanan yarım Al Hilm ile dünyaya “bu iki yarıdan oluşan bir oyun” mesajını verecek ayrıca erkeklerin oyununun futbolun sadece bir yarısı olduğunu kabul etmenin önemini anlatacak.

 

Bu proje, ‘Global Goal 5 Accelerator’ın Latin Amerika, Orta Doğu, Asya Pasifik ayrıca Avrupa’da genişlemesini kolaylaştıracak ayrıca dünya çapında oyun için gerçek bir etki yaratacak.

 

Common Goal’ün Kurucu Ortağı Jürgen Griesbeck, girişim hakkında şunları söyledi: “adidas’ın taahhüdü, cinsiyet eşitliği ayrıca Kadın futbolunda önemli bir adım olduğuna inanmamızın ötesine geçiyor. Bu, sporu en iyi versiyona getirmekle ilgili. Diğer birçok markanın ayrıca paydaşın da aynı yönde hareket etmesini ayrıca dünyanın en sevilen sporunun tüm potansiyelini ortaya çıkarmasını umuyoruz. 

 

adidas Brand Emerging Markets Başkan Yardımcısı Rachel Howard ise “Gözler gelecek yazın ana etkinliğine çevrilirken, taban düzeyinde erişimi hızlandırarak, oynamaya ilham veren tüm kadınların bunu yapabilmelerini sağlamaya yardımcı olmak istiyoruz. Sonuçta en üst düzeyde futbol, yerel bir sahada veya sokakta atılan bir topla başlar. Bu vizyona doğru inanılmaz ilerleme kaydeden bağımsız toplulukları desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu uzun vadeli taahhüt, Avustralya ayrıca Yeni Zelanda’daki turnuvaya yaklaştıkça hızlanacak ayrıca turnuva bittikten sonra da etki yaratmaya devam edecek.”

 

adidas, 2021’den beri Common Goal’ün etki sponsorudur ayrıca bugünkü duyuru, spor yoluyla değişim yaratmaya kendini adamış bir hareket olan adidas Football Collectiayrıca altındaki en son girişimdir. adidas Football Collectiayrıca aracılığıyla marka, gerçek bir eylem sunmak için yerleşik topluluk ortakları, aktivistler ayrıca fark yaratanların yanı sıra profesyonel kulüpler ayrıca sporcularla güçlerini birleştiriyor.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu