tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

adidas Türkiye, kadınlar için Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında

Kapsayıcılık, eşitlik ayrıca paylaşımcılığı ilke edinen bir şirket kültürüne sahip olan adidas, bu yaklaşımıyla Great Place to Work® – Best …

adidas Türkiye, kadınlar için Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında
20.10.2022 12:00
0
A+
A-

Kapsayıcılık, eşitlik ayrıca paylaşımcılığı ilke edinen bir şirket kültürüne sahip olan adidas, bu yaklaşımıyla Great Place to Work® – Best Workplaces for Women™ listesinde 3.’lük elde etti.

Sporun hayatları değiştirme gücünden ilham alan adidas, adidas Türkiye, Great Place to Work Enstitüsü tarafınca yapılan değerlendirmeler sonucu en iyi işverenler listesinde yer almanın yanı sıra Best Workplaces for Women™ listesinde, 500+ çalışanı olan şirketler arasında 3.’lük derecesini kazandı.

Değerlendirme aşamasında adidas Türkiye’nin kadın çalışan/yönetici oranı, kadın çalışanları desteklemek için hayata geçirdiği eylemler ayrıca farkındalık çalışmaları etkili oldu. adidas, eşitlikçi yaklaşımıyla çalışanlarının her birine ellerinden gelenin en iyisini yapma, tutarlı ayrıca adil bir şekilde kendilerini geliştirme, tanınma ayrıca tüm çabaları için ödüllendirilme fırsatı veriyor. Bu kapsamda imza attığı önemli bir atılım da kadın yöneticiler için oldu. adidas, 2021 tarihinde 37 olan kadınların yönetim pozisyonlarındaki oranını 2025 yılına kadar küresel boyutta 40’ın üzerine çıkartma taahhüdüyle çalışmalarını sürdürüyor.

adidas Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü Pınar Kayabaşı,

“Türkiye’de kadınlar için en iyi iş yerlerinden biri olduğumuzu kanıtlayan Great Place to Work® – Best Workplaces for Women™ listesinde 500+ çalışanı olan şirketler arasında 3. olduğumuz için büyük sevinç duyuyoruz. Kadınların iş yerlerinde karşılaştığı tüm zorlukların bilincinde olarak dünyanın dört bir tarafındaki çalışma ortamlarımızda eşitlikçi ayrıca kapsayıcı bir yapıyla kadınları destekleyici aksiyonlar alarak hareket ediyoruz.”

Kadın çalışanlara özel SheRun uygulaması globalde ses getirdi

Günel, adidas Türkiye inisiyatifi olan ayrıca Emerging Markets bölgesindeki pek çok ülkede uygulamaya alınan SheRuns programından da bahsetti:

“SheRuns ile mağazadaki kadın çalışanlarımızın gelişim yolculuğuna katkı sağlayan önemli bir çalışmayı hayata geçirdik. 6 aylık bu gelişim yolculuğunda kadın çalışanlarımıza mağaza operasyonu, ekip yönetimi, analitik süreçler ayrıca iletişim konularında birçok eğitim verdik. Her katılımcıya merkez ofisten bir kadın mentor atadık ayrıca merkez ofis çalışanları ile mağaza çalışanları arasında kapsayıcılık açısından önemli bir köprü kurduk. Ve bu süreç boyunca kendilerine destek olmaları için mağaza yöneticilerini koç olarak görevlendirdik. Katılımcılar, ekip yönetimi becerilerini sadece eğitim yoluyla değil, doğrudan mağaza içi canlı uygulama seanslarıyla geliştirme fırsatı buldular.

İlk jenerasyonda 12 katılımcıdan 5 kişi mağaza yöneticisi olarak atandı ayrıca kadın yönetici oranımız 5 arttı. Şimdi ise ikinci jenarasyonda yeni bir grupla güçlenerek projeye devam ediyoruz. adidas Türkiye inisiyatifi olan proje, global anlamda büyük ses getirdi. 2021 tarihinde merkez ofis ayrıca mağazalarda, toplamda 49,5 kadın istihdam oranı yakaladık. Bu konuda farkındalığı arttırmak adına özellikle mağazalardaki yöneticilerimize bilgiler yaptık. Ekibimizdeki potansiyelli kadın çalışan sayısını arttırmayı da hedefliyoruz.

Bu değerlendirmeyi bizlere çalışmalarımızın ayrıca ilkelerimizin doğruluğunu göstermesi açısından da çok değerli buluyoruz. Kadın çalışanlarımızla birlikte tüm çalışma arkadaşlarımızın mutluluğunda çıtayı daha da yukarı çekmeye ayrıca çalışan odağımızı korumaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu