tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yapacağı Türkiye İnovasyon Haftası Basın Toplantısı Tamamlandı

Açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca bakanların da katılacağı Türkiye İnovasyon Haftası’nın tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mustafa Gültepe

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yapacağı Türkiye İnovasyon Haftası Basın Toplantısı Tamamlandı
20.12.2022 00:25
0
A+
A-

Açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca bakanların da katılacağı Türkiye İnovasyon Haftası’nın tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mustafa Gültepe: Gençliğin ayrıca inovasyonun gücüyle Türkiye’yi yeni yüzyıla taşıyacağız

TİM olarak her vakit daha iyiye, memlekete değer katan projelere odaklandıklarını vurgulayan Gültepe, “Hem ülkemizden hem de dünyadan başarılı örneklerle gençlerimize yeni ufuklar çizmek, onların yollarını aydınlatmak istiyoruz. Çünkü gençlerimiz bunu fazlasıyla hak ediyor” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclis’nin (TİM), dokuzuncusunu ‘İnovasyonun Yeni Yüzyılı” temasıyla düzenleyeceği Türkiye İnovasyon Haftası için geri sayım sürüyor.

Alanında Türkiye’nin en kapsamlı etkinliği olan inovasyon haftası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca çok sayıda bakanın katılımıyla 12 Aralık Pazartesi günü başlayacak.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ‘İnovasyon Haftası’nın tanıtımı için düzenlediği medya toplantısında,

Dünya’nın ayrıca Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlattı. Rusya-Ukrayna savaşı, enerji krizi ayrıca küresel ticaretteki belirsizliklerin dünden daha farklı davranmayı zorunlu kıldığını vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti:

YÜKSEK KATMA DEĞERE GİDEN YOL ADINA ‘İNOVASYON’ DENEN DURAKTAN GEÇİYOR

“Bölgesel ayrıca küresel krizler her vakit olacak. Tam da bu noktada ortaya koyacağımız yeni bakış açıları, düşünce çeşitliliği bizleri bu stresli ortamdan çekip alacak, farklı bir noktaya taşıyacak.

Yeniliğin, üretkenliğin, farklılaşmanın diğer adı olan ‘İnovasyon’ ile yeni yollar bulacak, geleceği kurgulayacağız. Yüksek katma değere giden yol da, hayatı kolaylaştıran yaklaşımlar da adına inovasyon dediğimiz duraktan geçiyor. Ya bu inovasyon trenine atlayıp kendimize yer edineceğiz ya da kaçan fırsatların, teknolojik gelişmelerin ardından bakacağız. Gençliğin ayrıca inovasyonun gücüyle Türkiye’yi yeni yüzyıla taşıyacağız.

TİM olarak her vakit daha iyiye, memlekete değer katan projelere odaklandık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onurlandıracağı 9. Türkiye İnovasyon Haftası’na da az önce paylaştığım bakış açısıyla hazırlandık. Hem ülkemizden hem de dünyadan başarılı örneklerle gençlerimize yeni ufuklar çizmek, onların yollarını aydınlatmak istiyoruz.

Çünkü gençlerimiz bunu fazlasıyla hak ediyor.”

Mustafa Gültepe, İnovaLİG şampiyonlarının ödüllerinin ayrıca organizasyonun stratejik partneri olan firmalara plaketlerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınca verileceğini sözlerine ekledi.

BİLAL BEDİR: 45 YERLİ AYRICA YABANCI KONUŞMACI BİLGİLENDİRME AYRICA DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

TİM Genel Sekreteri Bilal Bedir de yaptığı sunumda Türkiye İnovasyon Haftası’nın programı ayrıca katılımcılar hakkında bilgilendirme verdi. Ücretsiz olan organizasyona kayıt yaptıranların, dünyanın dört bir yanından gelen konuşmacıları dinleme fırsatı yakalayacağını vurgulayan Bedir, şunları söyledi:

“Gelecek bilimci ayrıca ‘Robotların Yükselişi’ Kitabının Yazarı Martin Ford ilk gün bizlerle olacak ayrıca yapay zekânın hayatımıza olası etkilerini anlatacak. NASA’da derin uzay iletişimi ayrıca astrofizik alanlarında araştırmacı olarak çalışan Dr. Umut Yıldız da ilk günün konukları arasında bulunuyor. Yıldız uzayın derinlikleriyle ilgili en son bilgileri bizimle paylaşacak. Türkiye’nin askeri envanterine giren ilk milli İHA ayrıca S/İHA sistemlerini üreten Baykar’ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar da bir başka önemli konuşmacımız olacak. Türk savunma sanayinin yerlilik oranının yüzde 80’lere ulaşmasında etkin rol oynayan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de etkinliğimizin önemli konuşmacıları arasında yer alıyor. Yazar ayrıca inovasyon uzmanı, düşünce lideri Frank Mattes, robotik ayrıca artırılmış gerçeklik alanında dünyanın sayılı isimlerinde MIT Öğretim Görevlisi David Rose da Türkiye İnovasyon Haftası’nda bizlerle olacak. İnovasyon ekosisteminin tüm paydaşlarını bir araya getireceğimiz etkinlik süresince toplam 10 oturumda 45 yerli ayrıca yabancı konuşmacı bilgilendirme ayrıca deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Etkinlik alanına kurulan stantlarda da TİM-TEB Girişimevi Girişimcileri ile İNOVATİM öğrencileri projelerini katılımcılara tanıtacak.”

Bilal Bedir, inovasyon tutkunlarını 12-13 Aralık günlerinde Haliç Kongre Merkezi’ne beklediklerini sözlerine ekledi.

İnovasyonun Yerli ayrıca Yabancı Yıldızları

Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine adeta yıldız yağacak. Küresel çapta iş yapan birçok firma, üst düzey yöneticileriyle katılarak bilgi, deneyim ayrıca yeni projelerini aktaracak. Ve inovatif ürün ayrıca hizmetlerini üreten projenin stratejik partnerleri; TEB, TURKCELL, LC WAIKIKI, TUSAŞ, NADİR RAFİNE METAL, ZİRAAT BANKASI, İGE İHRACATI GELİŞTİRME, TEI, TÜRKİYE SİGORTA, TİRYAKİ, MONSTER, SOCAR, TURKISH AIRLINES hazırladıkları deneyim alanlarında, üst düzey yöneticileriyle katılım sağladıkları panellerde tecrübelerini paylaşacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu