tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4985
EURO
34,8273
ALTIN
2.475,69
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Abdullah Özdemir’den depremzedelere yapılan saygısızlığa tepki: İnsanlıkla siyaseti karıştırmamak gerekiyor

CHP’lilerin depremzedelere yönelik ithamlarına ayrıca saygısızlıklarına tepki gösteren Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İnsanlıkla siyaseti karıştırmamak gerekiyor” dedi.

Abdullah Özdemir’den depremzedelere yapılan saygısızlığa tepki: İnsanlıkla siyaseti karıştırmamak gerekiyor
24.05.2023 13:31
0
A+
A-

CHP’lilerin depremzedelere yönelik ithamlarına ayrıca saygısızlıklarına tepki gösteren Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İnsanlıkla siyaseti karıştırmamak gerekiyor” dedi. Depremin ilk anından beri deprem bölgesinde başlattıkları hizmeti sürdürdüklerini söyleyen Özdemir, “Vatandaşlarımızın Bağcılar Belediyesi ile ilgili ihtiyaçları bitene kadar orada olmaya devam edeceğiz” dedi.

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ayrıca milletvekili seçimlerinin ilk turundan sonra muhalif seçmenler, depremzedelere yönelik insanlık dışı hareket ayrıca söylemler sarf etmişti. Özellikle sosyal medyada tehdit, hakaret videolar paylaşılmıştı. Bunların sonrasında da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremzedeleri seçimden hemen sonra bulundukları otelden çıkarılma girişiminde bulunmuştu.

Biz siyaseti halka hizmet için yapıyoruz

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) ile muhalif kesimin afetzedelere yönelik kullandığı nefret dili ayrıca uygulamalara tepki gösterdi. CHP’li belediyelerin yaklaşımında büyük bir problem gördüklerini söyleyen Özdemir, “İnsanlıkla siyaseti karıştırmamak gerekiyor. Biz siyaseti halka hizmet için yapıyoruz. Onlar herhalde millete hizmet etmek değil de milletin onlara hizmet etmesini sağlamak için bir makama gelmek istiyorlar. Bu algı oluşuyor bizde. Siz halka hizmet edin halk onun takdirini yapar. Değerlendirir ona göre sizi bir noktaya getirir. Ama buradaki anlayış halka hizmet etmek değil ki, böylesine bir şey karşısında hatta neredeyse yaptıklarını geri alacak şekilde bir tutum sergilemeye, ‘Haram olsun’, “Yazıklar olsun’ sözleriyle de çok rencide edici ifadelerde bulunuldu. Burada aradaki kalite farkını ayrıca anlayış farkını net bir şekilde ortaya koyan manidar bir durum da ortaya çıktı” dedi.

Adaleti tesis ettiğimiz için yönetimdeyiz

Vatandaşımızın tercihine saygı duyan bir anlayışa sahip olduklarını da belirten Özdemir, “Uzun yıllarca yönetimsel boyutta iktidarda kalıyor oluşumuzun arka planındaki en büyük gücü halkımızdan alıyoruz. Nasıl Osmanlı 600 yıldır adaleti tesis ederek ayakta kaldıysa biz de 20 yıldır adaleti tesis ettiğimiz için bu ülkede yönetimdeyiz ayrıca olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Malatya’da 500 konteynerlik kent kurduk

Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Özdemir şunları söyledi: “Depremin ilk anından itibaren deprem bölgesine çok büyük desteklerimiz oldu. Şu ana kadar 513 binin üzerinde vatandaşımıza yemek ikramında bulunduk. Şu anda günlük ortalama 12 binin üzerinde kişiye yemek ikramımız devam ediyor. Adıyaman Havalimanı’nın temizlik, sevk ayrıca idaresini de biz karşıladık. Malatya’da 500 konteynerlik kentimizi kurduk. Vatandaşlarımız yerleşmeye başladı. 300’e yakın ailemiz orada daha iyi şartlarda hayatını devam ettiriyor. İçeriye iki çocuk oyun parkı da konumlandırdık. Deprem bölgesinde yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. Hala personellerimizi bölgede tutuyoruz. 601 personelimiz gönüllü olarak bölgede hizmet etti. Vatandaşlarımızın Bağcılar Belediyesi ile ilgili ihtiyaçları bitene kadar orada olmaya devam edeceğiz. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın anlayışı olan ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ düsturuyla hareket ediyoruz.”

Sağ olsunlar, var olsunlar

Hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise “Konteynerlerin yarından fazlasına vatandaşlarımız yerleşti. Süreç içinde diğer vatandaşlarımız da yerleştirmiş olacağız. Hükümetimize ayrıca başta Bağcılar Belediyesi olmak üzere bizlere destek veren 30 civarındaki belediyeye teşekkür ediyoruz. Abdullah Özdemir başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. İlk andan beri bizimle oldular hala olmaya devam ediyorlar.  Yardımlar olmasaydı yerel yönetimler olarak özelde bu yükün altından kalkmamız mümkün değildi. Sağ olsunlar, var olsunlar” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet