tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD’den Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’nin uzatılmasına destek

ABD, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sektreri Antonio Guterres ayrıca Türkiye’nin girişimleri ile 18 Mart’a kadar uzatılan Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’nin tekrardan uzatılmasını desteklediklerini açıkladı.

ABD’den Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’nin uzatılmasına destek
09.03.2023 09:19
0
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sektreri Antonio Guterres ayrıca Türkiye’nin girişimleri ile 18 Mart’a kadar uzatılan Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’nin tekrardan uzatılmasını güçlü bir şekilde desteklediklerini söyledi.

Günlük medya toplantısında açıklama yapan Price, “Karadeniz Tahıl Girişimi, küresel gıda güvensizliği ile mücadele ayrıca gıda fiyatlarında istikrarın sağlanmasında önemli bir araçtır. ABD, Genel Sekreter Guterres’in Türkiye ile ortak olarak Rusya ayrıca Ukrayna tahılını dünya piyasasına getirme çabalarını güçlü bir şekilde destekliyor. Genel Sekreter’in Kiev’den girişimin 18 Mart’tan önce uzatılması çağrısını destekliyoruz.” dedi.

Price geçen yıl ağustos ayından bu yana Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi kapsamında 23 milyon metrik ton tahıl ayrıca yağlı tohumun piyasaya çıkarıldığını hatırlattı.

Bu tahılın dört milyon metrik tonunun gelişmekte olan ülkelere gittiğini kaydeden Price, girişim kapsamında 16 gemi tahılın ise Dünya Gıda Programı üzerinden Yemen, Etiyopya, Somali ayrıca Afganistan gibi büyük gıda krizi ile karşı karşıya olan ülkelere ulaştırıldığını kaydetti.

“Dünyanın Ukrayna tahılına ihtiyacı var”

Karadeniz Tahıl Girişimi’nden önce dünyada gübre ayrıca buğday fiyatlarının yüzde 30 arttığına işaret eden Price, “Karadeniz Tahıl Girişimi başarılı oldu, tahıl fiyatlarını düşürdü, tahıl akışını sürdürttü ayrıca gelişmekte olan ülkelerde milyonlarca gıda sorunu yaşayan insan, akut gıda eksikliğinden kurtuldu. Sonuç olarak, dünyanın Ukrayna tahılına ihtiyacı var.” dedi.

Ukrayna’daki savaşın başlamasıyla ortaya çıkan küresel gıda krizinin çözümü için Türkiye’nin koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatına ilişkin Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi, İstanbul’da 22 Temmuz 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ayrıca BM arasında imzalanmıştı.

Süresi dolan girişim daha sonra 19 Kasım 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleri ile Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen dörtlü görüşmeler neticesinde 19 Kasım 2022’den itibaren 120 gün süreyle uzatılmıştı. Mevzu Bahis süre 18 Mart’ta sona eriyor.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu