tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu

İzmir 1919 yılının 15 Mayıs günü Pasaport rıhtımına yanaşan Yunan zırhlılarından inen Rum askerleri tarafınca zito Venizelos, zito Venizelos …

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu
09.09.2022 09:36
0
A+
A-

İzmir 1919 yılının 15 Mayıs günü Pasaport rıhtımına yanaşan Yunan zırhlılarından inen Rum askerleri tarafınca zito Venizelos, zito Venizelos nidalarıyla işgal edilmişti.

Tam 1 gün sonra 16 Mayıs 1919 Cuma günü Galata rıhtımına bağlı tahta köhne bir vapurla Mustafa Kemal Paşa ayrıca inanmış 23 arkadaşı bu işgale dur demek ayrıca yeni bir direnişin temellerini atmak için Samsun’a yola çıktı. Paşa’nın Samsun’a çıkışı kongreler ayrıca Milli mücadele örgütlenmesiyle birlikte Anadolu’da direniş farklı bir boyuta taşındı. İşgal, cephe cephe, mevzi mevzi, siper siper işgalcilerle yapılan savaşlarla birlikte 3yıl 3ay 20 gün sonra 9 Eylül 1922 yine İzmir’de sona erdi.

Fahrettin Paşa komutasındaki atlı süvariler Belkahve’den İzmir’e girdiğinde İzmir adeta bir gelincik tarlası gibi Türk bayraklarıyla süslenmiş İzmirliler, Yunan orduları ayrıca onların işbirlikçilerinin İzmir’den kaçışlarını büyük bir coşku ayrıca sevinçle kutluyorlardı.

İzmir’in kurtuluşunda emeği geçen başta Başkomutan Mustafa Kemal Paşa ayrıca Kurmay Heyeti’ne, şanlı Türk Ordusu’na, süvarileri ile Fahrettin Paşa’ya, Vasıf Çınar, Mustafa Necati Beyler’e, ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’e, İstiklal uğruna şehit düşen tüm vatanperverlerimize, sonsuzluğa uğurladığımız Gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır, ne kadar minnet duysak azdır. Aziz hatıraları karşısında saygıyla, hürmetle, minnetle eğiliyoruz.

Kanla sulanmış bu kutsal toprakların kazanıldığı sembolleşmiş günlerimizi değersizleştirmeye ya da anlamlarını farklı yerlere çekmeye çalışanlar bilmelidir ki bizler ayrıca bizim gibi Mustafa Kemal’in askerleri bunlara asla müsaade etmeyecektir.

İzmir ilk kurşundur,

İzmir bağımsızlıktır,

İzmir Atatürk’tür,

İzmir kurtuluştur,

İzmir kuruluştur,

Yaşasın 9 Eylül, yaşasın İzmir, yaşasın Mustafa Kemal’in askerleri.

Nice 100 yıllara…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu