tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

8. Çanakkale Bienali, Dardanel’in ana destekçiliğinde gerçekleşiyor

Dardanel’in ana destekçisi olduğu 8. Çanakkale Bienali, 1 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında 40’a yakın sanatçı ayrıca 6 sanat inisiyatifinin …

8. Çanakkale Bienali, Dardanel’in ana destekçiliğinde gerçekleşiyor
03.10.2022 18:36
0
A+
A-

Dardanel’in ana destekçisi olduğu 8. Çanakkale Bienali, 1 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında 40’a yakın sanatçı ayrıca 6 sanat inisiyatifinin katılımıyla gerçekleşecek. ‘Birlikte Nasıl Çalışırız?’ başlığıyla düzenlenecek olan etkinlikler, şehrin 11 farklı noktasında Çanakkalelilerle buluşacak.

Çanakkale’den doğan bir marka olarak şehrin ekonomik ayrıca sosyal yaşamına katkılarını sürdüren Dardanel, bu kapsamda 8. Çanakkale Bienali’nin ana destekçiliğini üstlendi. Bienal; 1 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında, 40’a yakın sanatçı ayrıca 6 sanat inisiyatifinin katılımı ayrıca Dardanel’in ana destekçiliğinde CABININ tarafınca hayata geçiriliyor. Genel sanat yönetmenliğini Azra Tüzünoğlu’nun üstlendiği 8. Çanakkale Bienali; ‘Birlikte nasıl üretiriz?’, ‘Birlikte nasıl yaşarız?’, ‘Birlikte nasıl çalışırız?’ gibi sorular üzerinden insan-insan, insan-doğa, insan-hayvan, hayvan-hayvan ayrıca tüm canlı-canlı olmayan yapılar arasındaki ilişkileri ele alıyor.

Dardanel Kurucusu ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, kültürel ayrıca doğal değerleriyle Çanakkale’nin bir çağdaş sanat ayrıca kültür kenti olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çanakkale Bienali, bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor, biz de Dardanel olarak bu seneki bienalin ana destekçiliğini üstleniyoruz. Tarihi ayrıca kültürel zenginliklerin beşiği Çanakkale’nin çağdaş sanat hayatında da üst noktalarda olduğunu görmek çok gurur verici. Bu şehirle özdeşleşen Dardanel markasıyla, uzun soluklu sanat etkinliklerinin bir parçası olmak da bizi ve sevindiriyor. Dardanel olarak, şehrimizin ekonomisine olduğu kadar toplumsal yaşamına da katkı sağlamak bizim için önemli. Bölgenin en köklü ayrıca önde gelen kuruluşlarından biri olmanın sorumluluğuyla; hep birlikte büyüyelim, gelişelim ayrıca toplumsal refah seviyemizi artıralım istiyoruz.”

Şehre yayılan 11 mekânda sanatseverlerle buluşacak bienal kapsamında; ana sergilerin yanı sıra panel, atölye, film gösterimi gibi birçok farklı etkinlik gerçekleşecek. Bienalin ana sergilerine ev sahipliği yapan mekanlar arasında bulunan Dardanel Spor Tesisleri’nde İngiliz sanatçı Robert Montgomery’nin yeni şiir çalışması görülebiliyor.

Birlikte çalışma meselesine odaklanan bienale; AVTO, Monitor, Are Projects, Ka Atölye ayrıca Çanakkale’den Garp Sessions inisiyatifleri ile İtalya Lucca’dan bağımsız Giungla Festivali davet edildi. İnisiyatiflerin her birinin Korfmann Kütüphanesi, Mekor Hayim Sinagogu, Palamut Depoları gibi Çanakkale’nin özgün kent mirasını yansıtan mekanlarda kendi üretme ayrıca çalışma pratikleri kadar, sanata bakış açılarını da yansıtan sergi ayrıca projelerle bienalin sanatsal içeriğine katılmaları arzulanıyor. MAHAL, The FeHAN, Bordo Bina, Dardanel Spor Tesisleri ayrıca ÇTSO Çanakkale Evi ise bienal ana sergilerine ev sahipliği yapıyor.

Çanakkale Bienali, sanatın hafıza ayrıca tarihsel süreçlerine yönelik duyarlılığını bu yıl da sürdürerek, Alparslan Baloğlu’nun hem retrospektif sergisini hem de Baloğlu’nun Troya’yı tekrardan ayrıca bugünden okuduğu yeni projesini Troya Müzesi’nin büyülü atmosferinde sanatseverlerle buluşturacak.

DARDANEL HAKKINDA

Türkiye’yi konserayrıca ton balığıyla tanıştıran ilk marka olan Dardanel, 1984 tarihinden bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Çanakkale ayrıca İstanbul’daki fabrikalarında ürettiği ton balığı, deniz ürünleri ayrıca sandviçleriyle kendi sektörünün lideri olmayı sürdüren Dardanel, 2022 itibarıyla Jazzy markasıyla pet food üretimi de yapıyor. 3000’e yakın istihdamıyla yeni yatırımlarına devam eden şirket, 2022 Brand Finance Turkey 100 ayrıca Fortune 500 Türkiye listelerinde yer alıyor. Dardanel, 25 ülkeye yaptığı ihracat ile Türkiye’nin gıda ihracatında da en hızlı büyüyen şirketlerinden biri konumunda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet