tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

7. Canlı Cerrahi Sempozyumu’nda 120 doktor, canlı yayında 70 ameliyat yaptı

Türk Oftalmoloji Derneği tarafınca düzenlenen 7’nci Canlı Cerrahi Sempozyumu kapsamında, T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 4 gün boyunca 70 göz ameliyatı yapıldı.

7. Canlı Cerrahi Sempozyumu’nda 120 doktor, canlı yayında 70 ameliyat yaptı
07.06.2023 14:09
0
A+
A-

Türk Oftalmoloji Derneği tarafınca düzenlenen 7’nci Canlı Cerrahi Sempozyumu kapsamında, T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 4 gün boyunca 70 göz ameliyatı yapıldı.

 

Sempozyumda göz hekimlerinin yaptığı ameliyatlar canlı olarak yayınlandı ayrıca dünyada 600 üzerinde yabancı göz hekimi tarafınca izlendi. Ameliyatlarda ise göz hekimi ayrıca sağlık personeli olmak üzere toplam 250 kişi görev alarak 70 hastanın göz sağlığına kavuşmasını sağladı. 

 

Dünyada benzeri yok diyebiliriz

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, sempozyumun canlı cerrahi eğitimleri açısından ulusal ayrıca uluslararası alanda göz hekimleri tarafınca çok önem verilen bir etkinlik olduğunu ayrıca yapılan canlı yayınların 600 üzerinde yabancı doktor tarafınca izlendiğini anlattı.

Ziya Kapran, “Bu yıl gözün 6 farklı bilim dalında 4 gün süresince çok yoğun ameliyatlar yapıldı. Bu, dünyada neredeyse benzeri olmayan bir organizasyon. Her ameliyat kayıt ediliyor ayrıca devamında da hekimler tarafınca izlenip üzerine tartışılıyor. Sempozyum kapsamında yurt dışından ayrıca yurt içinden gelen uzmanlarımız oldu. Onlar da cerrahi operasyonlar gerçekleştirilirken canlı yayın üzerinden öneri ayrıca görüşlerini paylaştılar. Bu çerçevede bilimsel tartışmalar yapıldı. 4 gün boyunca yapılan ameliyatlar gözün bütün cerrahi birimlerini kapsayacak şekilde planlandı. Örneğin, retina (vitreoretinal), kornea, katarakt ayrıca refraktif, glokom, şaşılık ayrıca oküloplastik cerrahi bunun içerisinde yer aldı.”

 

Ameliyatları 1.500 göz hekimi izledi

Prof. Dr. Kapran, Türkiye’de göz alanında dünyanın en ileri teknolojisinin kullanıldığına işaret ederek, “Bu ameliyatları ayrıca sempozyumu yurt dışından yaklaşık 600 göz hekimi de aktif olarak izledi, eğitimlerden faydalandı. Yurt içinden ise sempozyuma 805 göz hekimi katıldı. Bu farklı ameliyatlarda izleyen hekim sayısı vakit vakit arttı, çünkü her hekim kendi alanıyla ilgili ameliyatları canlı izliyor. Sempozyum sonunda baktığımızda toplam yerli ayrıca yabancı bin 500 hekimin sempozyuma katıldığını söylemek mümkün.” dedi. 

Türk Oftalmoloji Derneği olarak böyle bir organizasyonu düzenlemekten onur duyduklarını vurgulayan Kapran, şunları sözlerine ekledi: “Canlı yayında toplam 70 göz ameliyatı yaptık. Göz sağlığı ile ilgili bütün olguların tedavi edildiği ayrıca çok ileri tedavilerin yapıldığı ameliyatları gerçekleştirdik. Bilkent Şehir Hastanesi’nin bu anlamda teknolojik altyapısı da üst seviyedeydi. Bu teknolojilerin tamamı meslektaşlarımızla paylaşıldı, verdiği önemli destek için hastane yönetimine, TOD adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Göz hekimleri olarak mesleğimizi çok severek, büyük bir gururla, özveriyle yapıyoruz. Ülkemizde kaydedilen tıbbi gelişmeler sayesinde ameliyatların çok başarılı yapılması hepimizi çok gururlandırıyor. Gelecek yıl yapacağımız 8. Canlı Cerrahi Sempozyumu için çalışmalara yarında itibaren başlıyoruz. Emeği geçen tüm hekim ayrıca sağlık personeli mensuplarına TOD Yönetim Kurulu adına teşekkür ederim.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu