tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

5G Teknolojisi Metaverse İçin Zemin Hazırlıyor

Ericsson’dan Dünyanın En Kapsamlı 5G Araştırması Ericsson ConsumerLab’in yayınladığı 5G: The Next Waayrıca (5G: Yeni Dalga) raporu, 5G …

5G Teknolojisi Metaverse İçin Zemin Hazırlıyor
18.10.2022 12:26
0
A+
A-

Ericsson’dan Dünyanın En Kapsamlı 5G Araştırması

  • Ericsson ConsumerLab’in yayınladığı 5G: The Next Waayrıca (5G: Yeni Dalga) raporu, 5G üzerine şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı tüketici araştırması.
  • 5G kullanıcıları, sanal dünyalardaki oyunlar ayrıca artırılmış gerçeklik (AR) gibi metaverse hizmetlerine, 4G kullanıcılarına kıyasla haftada ortalama bir saat daha fazla zaman ayırıyor.
  • Halihazırda genişletilmiş gerçeklik (XR) hizmetleri kullanan 5G tüketicilerinin yarısı, AR uygulamalarının iki yıl içinde akıllı telefonlardan XR gözlüklerine taşınacağına inanıyor.

Ericsson’un küresel çapta, bu alanda şimdiye kadar yapılan en kapsamlı araştırması, tüketicilerin 5G’ye artan bağlılığını ayrıca yeni nesil kullanım örnekleri hakkındaki beklentilerini gözler önüne seriyor. Ericsson ConsumerLab’in, 5G: The Next Wave (5G: Yeni Dalga) isimli raporu, çeşitli ülkelerde 5G teknolojisinin ilk kullanıcılar üzerinde bıraktığı etkiyi ele alıyor, aynı zamanda 5G abonesi olmayan kişilerin teknolojiye ilgi duyup duymadıklarını ayrıca bu konudaki beklentilerini de araştırıyor. Rapora göre, akıllı telefon kullanıcılarının en az yüzde 30’unun önümüzdeki yılda 5G’ye abone olacağı tahmin ediliyor.

Rapor, iletişim hizmeti sağlayıcılarının (telekom operatörlerinin) dijital hizmetleri 5G tarifeleriyle birleştirmeleri sonucunda, özellikle gelişmiş video ile artırılmış gerçeklik (AR) uygulamalarının daha fazla kullanılması olmak üzere, ortaya çıkan davranış değişikliklerine ışık tutuyor.

5G: The Next Waayrıca (5G: Yeni Dalga), aynı zamanda 5G’nin ana akımda benimsenme hızını, tüketici taleplerinin karşılanıp karşılanmadığını, akıllı telefon davranışlarındaki 5G kaynaklı değişimleri ayrıca tüm bunların ağ trafiği üzerindeki etkisini de ele alıyor.

5G alanında sektördeki en büyük küresel tüketici anketi olan araştırma kapsamında, 37 ülkede 49.000’den fazla tüketiciyle görüşüldü. Aynı zamanda Ericsson’un herhangi bir konu üzerine gerçekleştirdiği en kapsamlı tüketici anketi olma niteliği de taşıyan anketin kapsamı, 430 milyon 5G abonesi de dahil olmak üzere, dünya çapında yaklaşık 1,7 milyar tüketicinin görüşlerini temsil ediyor.

Ericsson ConsumerLab’in Başkanı Jasmeet Singh Sethi, şu ifadeleri kullandı: “Araştırmanın ölçeği, tüketicilerin 5G ile ilgili gerçek görüşlerini ayrıca tutumlarını anlamamızı sağlıyor. Rapora göre yeni potansiyel 5G kullanıcılarının, ilk kullanıcılara göre teknolojiden farklı beklentileri bulunuyor. Genel olarak tüketiciler, 5G kullanmanın gelecekteki yaşam tarzlarının önemli bir parçası olacağını düşünüyor.”

Sethi, ek olarak, “5G’nin, ilk benimseyenleri için, etkileşimli üç boyutlu sanal oyun platformlarında sosyalleşme, oyun oynama ayrıca dijital eşya satın alma gibi, metaverse hizmetlerinin kullanımında önemli bir faktör olarak öne çıkmasını görmek enteresan oldu. 5G kullanıcılarının artırılmış gerçeklik uygulamalarında geçirdikleri süre, 4G kullanıcılarına kıyasla, son iki yılda ikiye katlandı” dedi.

Rapora göre, genişletilmiş gerçeklik (XR) özelliğini kullanma özelinde deneyim sahibi olan 5G tüketicileri, karma gerçeklik gözlüklerinin potansiyeli özelinde daha iyimser oldukları için, gelecekteki cihazları da ilk benimseyenler muhtemelen bu tüketiciler olacak. XR hizmetlerini halihazırda her hafta kullanan 5G tüketicilerinin yarısı, AR uygulamalarının önümüzdeki iki yılda akıllı telefonlardan XR gözlüklere taşınacağına inanıyor. Bu görüşte olan 4G tüketicilerinin oranı ise üçte bir.

5G – Yeni Dalga (5G – the Next Wave) Raporuna göre 6 önemli trend:

  1. 5G’ye geçiş, enflasyona direnç gösterecek: 2023 yılında, 37 pazarda en az 510 milyon tüketicinin 5G’ye geçiş yapması bekleniyor.
  2. Yeni kullanıcı dalgası yüksek beklentilerle geliyor: 5G teknolojisini yeni benimseyecek olan kullanıcıların, bu teknolojiyi yeni ayrıca inovatif hizmetleri mümkün kıldığı için tercih etmiş ilk kullanıcılara nazaran, özellikle kapsama alanı gibi konularda 5G performansından büyük beklentileri var.
  3. Algılanan 5G kapsamı, tüketicilerin yeni memnuniyet kıstası olarak öne çıkıyor. Coğrafi kapsama, kapalı/açık alandaki kapsama ayrıca toplu alanlardaki kapsama noktaları, kullanıcı algısı oluşturma noktasında teknolojiyi kullanan kişi sayısından daha önemli.
  4. 5G, gelişmiş video ayrıca artırılmış gerçeklik kullanımını artırıyor. Geçtiğimiz iki yılda, 5G kullanıcılarının AR uygulamalarında geçirdiği süre ikiye katlanarak haftada iki saate ulaştı.
  5. 5G’yi gelire dönüştürme modellerinin gelişmesi bekleniyor: 10 tüketiciden 6’sı, 5G’nin yalnızca veri hacmi ayrıca hıza odaklanmayıp, belirli ihtiyaçlar için talebe göre özel ağ özellikleri sunmasını bekliyor.
  6. 5G’ye geçiş, metaverse için zemin hazırlıyor. 5G kullanıcıları, 4G kullanıcılarına kıyasla metaverse hizmetlerine şimdiden haftada bir saat daha fazla zaman ayırıyor. 2025 yılına kadar, 1,5 saati AR/VR gözlüklerinde olmak üzere, mobil cihazlarda 2 saat daha fazla video içeriği tüketilmesi bekleniyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu