tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

37 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1986 tarihinden bu yana Türkkuyusu Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel sahur yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

37 Yıllık Gelenek Devam Ediyor
18.04.2023 14:14
0
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1986 tarihinden bu yana Türkkuyusu Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel sahur yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bodrum Belediyesi Kültür ayrıca Sosyal İşler Müdürlüğü tarafınca organize edilen Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında iftar programları mahallelerde devam ederken Kadir Gecesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkkuyusu Mahallesindeki sahur programı da unutulmadı.

Bodrum Pazar Yerindeki İftara Yoğun İlgi

Bodrum Kapalı Pazar Yerinde yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programına, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Kadın Kolu Başkanı Umut Anıl Özdoğan, Gençlik Kolu Başkanı Ferhat Ceyhan, CHP Milletvekili Adayı Süreyya Öneş Derici, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa ev sahipliği yapan Başkan Aras, İftar programında konuşmasında vatandaşların Kadir Gecesini kutlayarak başlarken şunları söyledi:

“Hep birlikteyiz, sofralarımızı paylaşıyoruz, ekmeğimizi, aşımızı paylaşıyoruz. Davetimize icabet edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ramazan Ayının bu son günlerinde de Bodrum’un her yerinde iftar programlarımızı yapıyoruz. Ramazan akşamlarını yaşıyoruz ama sadece Bodrum’da mı yaşıyoruz? Büyük bir afet yaşanan hem Hatay’da hem Malatya’da, deprem bölgesinde sizin yardım ayrıca desteklerinizle de yaşıyoruz. Sizin desteklerinizle, Bodrum Belediyesi’nin çalışmalarıyla deprem mağdurlarının iftar sofralarında yanlarındayız. Allah sizlerden razı olsun. Şu an deprem bölgesinde görev yapan 50’ye yakın belediye personellerimiz var. Gece, gündüz demiyorlar vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar; onlara da buradan selam olsun, ayaklarına taş değmesin. Bu güzel akşamda dualarınızı onlardan, deprem mağdurlarından esirgemeyin. Bu güzel davete katıldığınız için bizlere bu mübarek Ramazan akşamında eşlik ettiğiniz için hepinize sevgi ayrıca saygılarımı sunuyorum.”

Türkkuyusu’nda Sahur 

37 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında Türkkuyusu Camii yanındaki meydanda verilen sahur yemeğine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Esnaf ayrıca Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Türkkuyusu Mahalle Muhtarı Bahattin Aşkın, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, belediye birim müdürleri, CHP Bodrum Gençlik Kolu Başkanı Ferhat Ceyhan ile mahalle sakinleri katıldı.

Ramazan Ayı ile birlikte yardımlaşma ayrıca dayanışma ruhunun arttığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da kurulan iftar sofralarının, Hatay ayrıca Malatya’daki dostluk kentlerinde depremzede vatandaşlar için de kurulduğunu belirtti.

Sofralarda bulunan kuru kayısıların da Malatya’daki bir depremzededen alındığını belirten Başkan Aras, “Evi ayrıca iş yeri yıkılmıştı. Onun 3 ton kayısısını aldık Bodrum’a getirdik. İftar sofralarımızda ayrıca bugün de burada paylaşıyoruz. Afiyet olsun.” dedi.

Bodrum Belediyesi iftar programları bu akşam Turgutreis, Gümüşlük ayrıca Koyunbaba mahallelerinde, 19 Nisan akşamı Dereköy, Peksimet ayrıca Gölköy mahallelerinde, Arife akşamı yani 20 Nisan akşamı ise Gümbet kavşağındaki alanda devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu