tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

36.913 İstanbullu metro ve tramvaylarda eşyasını unuttu

2022 tarihinde İstanbul’un metro ayrıca tramvaylarında toplam 36.913 eşya unutuldu.

36.913 İstanbullu metro ve tramvaylarda eşyasını unuttu
11.01.2023 00:13
0
A+
A-

2022 tarihinde İstanbul’un metro ayrıca tramvaylarında toplam 36.913 eşya unutuldu. En çok unutulan eşya İstanbulkart oldu. Yıl boyunca 15.895 İstanbulkart metro ayrıca tramvaylarda unutuldu. İstanbulkart’ın ardından en çok unutulan eşya ise 5.010 adet ile kimlik oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul’un işletmesini yaptığı 17 hatta 2022 tarihinde 36.913 eşya unutuldu. Metro İstanbul kayıp eşya ofislerinden alınan bilgiye göre; İstanbulluların en çok unuttuğu eşya İstanbulkart oldu. Toplam 15.895 İstanbulkart metro ayrıca tramvaylarda unutuldu.

Takma dişini unutan da var kum torbasını unutan da…

İstanbulkart’ın ardından en çok unutulan eşya 5.010 adet ile kimlik oldu. 2.914 yolcu cüzdanını, 507 yolcu giyim eşyasını, 461 yolcu ise cep telefonunu metro ayrıca tramvaylarda unuttu. İstasyon ayrıca araçlarda unutularak Metro İstanbul’un kayıp eşya ofislerine teslim edilenler arasında takma diş, bebek arabası, kum torbası, çocuk bisikleti, melodika, PC ekranı, araç plakası, tencere takımı, iş yeri tabelası ayrıca pazar arabası da yer aldı. 

6.676 eşya sahibine teslim edildi

Yıl boyunca unutulan 36.913 eşyanın 6.676’sı sahiplerine teslim edildi. Metro İstanbul’un işletmesini yaptığı raylı sistem hatlarında unutulan eşya aynı gün kayıp eşya ofislerine gönderilerek dijital ortamda arşivleniyor. Eşyasını unutan İstanbulluların ALO 153’ü araması ya da istasyonlarda bulunan görevli personel ile iletişime geçmesi gerekiyor. Başvuran kişinin eşyanın sahip olduğu teyit edildikten sonra kayıp eşya ofislerinden teslim alabiliyor. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet