tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5993
EURO
34,8293
ALTIN
2.495,94
BIST
9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

30. WorldFood Istanbul Açıldı, İlk Günün Son Oturumu Gıda Güvenliğine Odaklandı

Gıda ürünleri ayrıca teknolojileri alanının merakla beklenen uluslararası iş birliği platformu olan WorldFood Istanbul, TÜYAP Fuar ayrıca Kongre …

30. WorldFood Istanbul Açıldı, İlk Günün Son Oturumu Gıda Güvenliğine Odaklandı
02.09.2022 21:21
0
A+
A-

Gıda ürünleri ayrıca teknolojileri alanının merakla beklenen uluslararası iş birliği platformu olan WorldFood Istanbul, TÜYAP Fuar ayrıca Kongre Merkezi’nde ilk günde düzenlenen ikinci oturumda, üretim ayrıca tedarik zincirinde güvenilirlik konusunu konuştu.

Hyayrıca Group tarafınca düzenlenen WorldFood Istanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ayrıca Teknolojileri Fuarı, 1 Eylül’de TÜYAP’ta kapılarını açtı. Gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan fuar, sektördeki son ürün, hizmet ayrıca teknolojilerin sergilenmesine, yerli üreticilerin ayrıca girişimcilerin desteklenmesine öncülük ediyor.

WorldFood Istanbul 2022; İHBİR ile olan güçlü iş birliği ayrıca ihracatta oldukça etkin bir rol oynayan Alım Heyeti Programı çerçevesinde Orta Doğu ayrıca Kuzey Afrika ülkeleri (MENA), Balkan ülkeleri, CIS ülkeleri, Güney & Kuzey Amerika ülkeleri, Güneydoğu Asya gibi önemli bölgelerden ağırlıklı olmak üzere 77 ülkeden 600’den fazla davetli satın alma profesyonelini İstanbul’da ağırlıyor.

Gıda sektörünün her alanından katılımcı ayrıca ürünlerin yer aldığı, oldukça geniş bir ürün yelpazesini hem satın almacılar hem de ziyaretçilerle buluşturan fuar, toplamda 25 ülkeden 800’e yakın katılımcıya yeni iş birliği anlaşmaları fırsatları sunuyor.

“Gıda Dünyasının Türkiye Buluşması” niteliği taşıyan ayrıca bugüne kadar Türk gıda sektöründeki en son ürün, hizmet ayrıca teknolojilerin sergilenmesine öncülük eden WorldFood Istanbul, oturumların yanı sıra konferans programıyla da sektördeki değişime ayrıca gelişime öncülük ediyor.

Balıkesir’de Katma Değerli Üretim, Markalaşma ile Artacak

WorldFood Istanbul’un ilk gününde düzenlenen Üretim ayrıca Tedarik Zincirinde Güvenilir Olmak başlıklı ikinci oturumu, Güvenilir Ürün Platformu Başkanı ayrıca Gazeteci Celal Toprak yönetiminde gerçekleştirildi.

Oturumda ilk olarak söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in gastronomi alanında sahibi olduğu güçlü pozisyona dikkat çekti. Şehrin tarımsal açından çok zengin ayrıca güçlü kaynaklara sahip olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin ilk turizm belgeli yeri Balıkesir’dir. Ayvalık, Altınoluk, Güre, Akçay turizmin ilk yapıldığı yerlerdir. Bizim keçi peynirimiz, balımız keşfedilmiştir. Diyorlar ya, üreticiden sofraya; bizde uygulanan bir şey bu yaklaşım. Üretim açısından insanın sürekli ürettiği ayrıca doğal olan bir üretim söz konusu. Hedefimiz, markalaşmayı yaygınlaştırarak, katma değerli üretimi geliştirmek. Türkiye’nin tüm gastronomisini koruduğu yer olan Balıkesir’in bu anlamda alacağı yolda çok daha önemli katkılar sunacak.”

Gıda Güvenilirliğinde Üç Önemli Başlık: Üretim Koşulları, Lojistik, Arz

Ardından söz alan İstanbul Ticaret Odası YK Sayman Üyesi Ahmet Özer, gıda güvenliği konusuna değinirken, “Üretimin güvenilir ayrıca temiz olması gerekir; inanç ayrıca kültürel koşullar doğrultusunda ahlaki çerçevede ayrıca hijyenik üretim olmazsa olmazdır. Bu birincisi. İkincisi sağlıklı bir lojistik ağ gereklidir. Günümüz şartlarında bu anlamda alnın yol anlamlı olmakla birlikte hali hazırda kat edilecek mesafe söz konusudur. Tabii ki üçüncüsü ayrıca en değerlisi arz. Yani talebi oluşturan tüketicilere sunum yapılması… Bu çerçevede de sunum yaptığımız ortamların, mekanların aşırı derecede sağlıklı, hijyenik ortamlar olması gerekmektedir.” sözleriyle, gıda güvenliği özelinde atılacak adımların hem üretici hem de tüketici tarafının bilinciyle istenilen seviyeye geleceğini söyledi.

Gıdada Kontrol Sistemi Etkinleştirilmeli

Topkapı Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi ise gerçek anlamda bir gıdanın hileli olup olmadığını saptamanın çok önemli olduğunu söyledi. Gıda ile ilgili düzenlemelerin tutarlı, bilimsel gerekçelere göre yapılması gerekliliğine vurgu yapan Ekşi, “Etkili bir kontrol sistemi olmalı. Gıda da hile yapanın, yakalanacağını bilmesi lazım. Yakalanması için kontrollerin sıkı yapılması lazım. Türkiye’de 700 bine yakın gıda işletmesi var. Üretim yapılan yerlerin yılda 4 kez, satış yapılan yerlerin yılda 2 kez kontrol edilmesi gerekli. Yani bu mevcudiyet doğrultusunda bir sistem kurulmalı. Dolayısıyla Türkiye’de gıda kontrol sistemini biraz daha etkinleştirmek zorundayız. Cezaların caydırıcı olması.” dedi.

Ürün Güvenliğinde Sektöre Değer Katanlara Ödül

Günün sonunda ise Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak’ın başkanlığını yaptığı; GLADER Başkanı ayrıca Veteriner Hekim Dr. Can Demir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Dr. Cem Aldağ, Ege Üniversitesi’nde kimyager olan Dr. Pınar Alp ayrıca Gıda Mühendisi, Yönetim Sistemleri Danışmanı ayrıca İSG Uzmanı Özlem Tekin Ercan’ın yer aldığı Seçici Kurul, toplamda 20 firmaya ödüllerle teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet