tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

30 Ağustos’ta Şevval Sam coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik’te tüm gün süren etkinliklerle kutlandı. Zafer Yürüyüşü’nden sonra sahne alan Şevval Sam, bayram coşkusunu …

30 Ağustos’ta Şevval Sam coşkusu
31.08.2022 11:36
0
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik’te tüm gün süren etkinliklerle kutlandı. Zafer Yürüyüşü’nden sonra sahne alan Şevval Sam, bayram coşkusunu zirveye taşıdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Resmi törene Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Garnizon Komutan V. Vet. Alb. Hasan Şimşek, siyasi parti ayrıca sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda Gemlikli katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından konuşmalar yapıldı. Tören daha sonra İskele Meydanı’nda, Gemlik Kent Konseyi Halk Bandosu’nun gösterisi ile devam etti.

Kuvayımilliye anıtı törenle açıldı

Gemlik Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararla, dereboyu olarak bilinen Irmak Sokak ismi Kuvayımilliye Bulvarı olarak değişmişti. Bulvarın çevreyoluna bağlandığı noktaya Kuvayımilliye Anıtı yerleştirildi. Anıt, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ayrıca yüzlerce Gemliklinin katıldığı görkemli törenle açıldı.

Heykeltraş ayrıca Yüksek Mimar Pınar Öktem Doğan, anıtın özelliklerini açıklayan bir konuşma gerçekleştirdi. Öktem Doğan şöyle konuştu: “Hepimiz için çok anlamlı bir tarih olan bu gün, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. Yılında, Türk ulusunun eşi benzeri görülmemiş kahramanlıklar ayrıca fedakârlıklarla kazandığı zaferini efsaneye dönüştürerek tarihe yazdığı destanın betimlemesi olan anıtımızın açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük sevinç içindeyim. Bizler bu eseri izlerken, bu milletin büyük önderinden aldığı güçle, birlik ayrıca bütünlük içinde eşsiz bir metanetle yükselişini ayrıca o yükselişin ardından elde ettiği zaferlerle gelecek nesle bıraktığı değerlerinin maden ayrıca çamurla harmanlanarak anıtlaştırılabilme öyküsünü içselleştiriyoruz.”

Ardından kürsüye gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise heykeli hazırlayan ekibe teşekkür ederek “Bazı şeyler sıradanlaşıyor ama ben hatırlatmaktan yorulmayacağım. Ülkemizde ayrıca dünyada barış egemen olacak. Bu anıt aynı zamanda Türk kadınının ne kadar kıymetli olduğunu anlatıyor. Gelecek nesli anlatıyor. Birlikteysek başarılı olabiliyoruz. Kuvayımilliye budur. 30 Ağustos’ta ne olduğunu çocuklarınıza öğretin, hatırlayın. Allah bir daha hiçbirimizi Kuvayımilliye ruhuyla ruhlanmaya muhtaç etmesin!” dedi.

Marşlar ayrıca tezahüratlar eşliğinde anıtın açılmasının ardından Zafer Yürüyüşü başladı. Gemlikliler ellerinde Türk bayrakları ile bando eşliğinde İskele Meydanı’na yürüdüler.

Başkan Sertaslan: “Bölünmeyelim, birlikte olalım. Güçlü olalım!”

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, Şevval Sam konseri ile zirayrıca yaptı. Birlik ayrıca beraberlik ruhuna yakışır şekilde, doğudan batıya Anadolu’nun çeşitli yörelerinden türküler seslendiren Şevval Sam, hareketli sahne performansıyla alanı dolduran on binlerce Gemlikliye eğlenceli saatler yaşattı. Sam’a teşekkür çiçeğini ise eşiyle birlikte sahneye gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan takdim etti.

Sanatçı Şevval Sam, Başkan Sertaslan’a “Bizi bu güzel kalabalıkla bir araya getirdiğiniz için teşekkür ederim” dedi. Başkan Sertaslan da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak “Gemlik’te yaşayan bütün yurttaşlarımıza diyorum ki, barış en güzel şey. 16 kez böldüler bizi, 17. defa kurulmak zorunda kaldık. 100 yıl önce bu topraklarda yaşayan kadınlar, erkekler kanlarını, gözyaşlarını döktüler. Çocuklarını, eşlerini, analarını, babalarını kaybettiler. Bölünmeyelim, hep birlikte olalım, güçlü olalım, söz mü! Tek dileğimiz bu” şeklinde konuştu.

Yaklaşık iki saat süren program boyunca alanı dolduran on binlerce Gemlikli bayram coşkusuyla doyasıya eğlendiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu