tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

3 şirketten biri dijital felaket yaşıyor

Türkiye’deki şirketlerin teknolojiye açılan penceresi olan ITserv’e göre son 1 yılda, 3 şirketten biri dijital felaket yaşadı. Her 4 şirketten …

3 şirketten biri dijital felaket yaşıyor
12.08.2022 12:21
0
A+
A-

Türkiye’deki şirketlerin teknolojiye açılan penceresi olan ITserv’e göre son 1 yılda, 3 şirketten biri dijital felaket yaşadı. Her 4 şirketten biri felaket kurtarma testi yaptırmadı ayrıca kullanılan çözümlerin planlandığı gibi çalışıp çalışmadığını anlayamadı

Türkiye’de son bir yılda, 3 şirketten biri dijital felaketi yaşayıp, kalan iki şirketten biri de yeterli felaket kurtarma çözümlerini kullanamadı. Türkiye’deki şirketlerin teknolojiye açılan penceresi olan ITserv’e göre her 4 şirketten biri felaket kurtarma testi yaptırmadı.

Dijitalleşmeden önce felaket kurtarma planları büyük ölçüde yangın, sel, deprem ayrıca diğer fiziksel felaketler içindi. Ancak günümüzün çevirimiçi ortamında, dijital nitelikteki felaketler, fiziksel felaketler kadar veya potansiyel olarak daha da yıkıcı olabiliyor. Bu nedenle dijital felaket kurtarma planları herhangi bir işletme için hayati öneme sahip. Çünkü felaket kurtarma planları, yıkıcı bir siber saldırı, veri ihlali veya diğer dijital felaketlerden sonra şirketlerin iyileşmesine yardımcı oluyor.

Felakete hazır değiller

Kurumlar için uçtan uca bilgilendirme teknolojileri çözümleri sunan ITserv’e göre şirketlerin dijital felakete daha iyi hazırlanması mümkün. Çünkü son 1 yılda, 3 şirketten biri dijital felaket yaşadı. Yine 3 şirketten biri de yeterli felaket kurtarma çözümlerini planlamadı. Her 4 şirketten biri felaket kurtarma testi yaptırmadığı için çözümlerin işe yarayıp yamadaığını anlayamadı.

Şirketler korunmak için ne yapmalı?

Bir kurumu tehditlere karşı koruyabilmek için alınacak ilk aksiyon şirket hakkında kapsamlı bir risk analizi yapmak. Bir yönetici her vakit kendisinin ayrıca kurumunun zayıf ayrıca kuvvetli taraflarını analiz ederken objektif ayrıca en önemlisi de gerçekçi olmalı. ITserv Teknoloji Hizmetleri’ni de bünyesinde barındıran IT Group’a bağlı ITCloud ayrıca ITBackup, kurumlar için felaket kurtarma hizmeti sunuyor. Felaket kurtarma hizmetiyle kurumların zayıf ayrıca güçlü yönlerini belirleyip doğru tespitle en doğru yaklaşıma yönlendiriyor.

Kriz sonrası travmayı önlüyor

Kurumlara özel olarak tasarlanan felaket kurtarma senaryoları sayesinde doğal afetler ayrıca siber saldırılar da dahil olmak üzere her türlü soruna karşı hazırlık yapılıyor. Felaket kurtarma hizmetiyle kriz sonrası travma da önleniyor. Krizi karşıladıktan ayrıca savuşturduktan hemen sonra ITBackup’ta depolanan yedekler yüksek bant genişliği ile çok kısa süre içinde geri getiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu