tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5940
EURO
34,8052
ALTIN
2.497,31
BIST
9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

2002’de A Takımı hızır gibi yetişti

Büyükşehir, 2022 tarihinde “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden gelen yaklaşık 2 bin başvuruyu çözüme kavuştururken, A Takımı her işe hızır gibi yetişti

2002’de A Takımı hızır gibi yetişti
11.01.2023 00:43
0
A+
A-

Büyükşehir, 2022 tarihinde “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden gelen yaklaşık 2 bin başvuruyu çözüme kavuştururken, A Takımı her işe hızır gibi yetişti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden talep ayrıca şikayetlerini bir dakika gibi çok kısa bir sürede ilgili birime ileten muhtarlar, hem kısa sürede hizmete kavuşuyor hem de zamandan ayrıca kırtasiyeden tasarruf sağlıyor. Hizmet açısından başarılı bir yılı geriden bırakan Muhtarlık İşleri Daire, sistem üzerinden 2022 tarihinde aldığı yaklaşık 2 bin talebi, yapılan çalışmalarla çözüme kavuşturdu. Kırsal bölgeler başta olmak üzere, hizmetlerin daha etkin ayrıca hızlı sağlanabilmesi amacıyla kurulan A Takımı da, mahallelerde acil yapılması gereken sorunlara kısa sürede müdahale ederek, çözüme kavuşturdu.

MUHTARLAR BÜYÜKŞEHİRİN HİZMET ORTAĞI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, vatandaşların daha hızlı ayrıca kaliteli hizmet almaları için muhtarların mahallelerindeki sorunlarının çözümü noktasındaki taleplerini yerine getiriyor.  Başkan Büyükakın, en büyük hizmet ortağı olarak gördüğü muhtarların dolayısıyla vatandaşların her vakit yanında oluyor.

SİSTEM ÜZERİNDEN ANINDA DESTEK

Kurulduğu 2016 tarihinden beri Kocaeli’de 472 mahalle muhtarlığına hizmet veren “Muhtar Aktif Sistemi”, muhtarların istek ayrıca şikayetlerini kolaylıkla iletmeleri açısından çok büyük fayda sağlıyor. Sistem üzerinden taleplerini interaktif olarak Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına ileten muhtarlar, böylece bu tür başvurular için belediyeye gitmek zorunda kalmıyor. Muhtarlar, sistem üzerinden yaptığı başvurularda, mahallelerine kazandırmak istedikleri ortak kullanım alanları, park ayrıca oyun alanları, yol bakım ayrıca onarım, parke ayrıca kaldırım, su, altyapı ayrıca kanalizasyon, cami, şadırvan, istinat duvarı, toplu taşıma ayrıca ulaşım, kırtasiye ayrıca ofis malzemeleri gibi konularda hizmet alıyor. Muhtar Aktif Sistemi üzerinden yapılan başvurular, e-imzalı dilekçe olarak işleniyor ayrıca Muhtarlık İşleri Dairesi’ne gönderiliyor. Talepler, buradan ilgili birimlere gönderiliyor ayrıca sistem üzerinde takip edilebiliyor. Gelen cevaplar ise ilgili muhtara yine sistem üzerinden bildiriliyor. Hizmet noktasında başarılı bir yılı geride bırakan Muhtarlık İşleri Dairesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, mahallelerde muhtarlık hizmet binaları, mahalle konakları, cami, şadırvan, çeşme, su deposu, fırın, mezarlık gibi ortak kullanım alanlarının tekrardan yapımı ayrıca tadilatı yapılarak vatandaşların hizmetine sunuluyor. Muhtarlıklar ayrıca mahalle konaklarının tamirat ayrıca tadilat gerektiren işleri göz önünde bulundurularak yapılan çalışmalarda kapı, boya, kalebodur, fayans, hazır beton, işçilik, kum ayrıca demir gibi ihtiyaçlar karşılanıyor. İşçilik ise imece usulüyle yapılarak, çalışmalara vatandaşların da katılımı sağlanıyor.

HIZLI AYRICA ETKİN ÇÖZÜM

Muhtarlardan gelen talepler Büyükşehir Belediyesinin görev, yetki ayrıca sorumluluk alanında değilse, ilçe belediyelerine veya ilgili kurumlara muhtar adına sistem üzerinden gönderilerek, cevaplanması isteniyor. Büyükşehir Belediyesi Kurumsal Muhtar Koordinasyon Sistemi kapsamındaki Muhtar Aktif Sistemi, muhtarların kamu hizmetlerini hızlı ayrıca etkin şekilde yürütmeleri amacıyla tasarlanandı ayrıca geliştirildi.

ÇOK BÜYÜK KOLAYLIK

Kocaeli’de görev yapan muhtarlar ıslak imzalı dilekçelere yerine sistem sayesinde, taleplerini dijital olarak iletebiliyorlar, işlemlerini cihaz ayrıca platformdan bağımsız internet olan her yerden yapabiliyorlar. Talep durumları hakkında istedikleri an bilgilendirme sahibi olabilme imkanına sahip olan muhtarlar, geriye dönük olarak gönderdikleri talepleri ayrıca aldıkları hizmetleri raporlayabiliyorlar.

MUHTARLARA DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR VERİLDİ

Mahallelerindeki sorunları bilgisayar üzerinden online olarak ileten muhtarlar, kıza zamanda geri dönüş alıyor. Bu kapsamda, mahallelerdeki sorunları ayrıca taleplerini Büyükşehir Belediyesine daha hızlı iletebilmeleri için tüm muhtarlara dizüstü bilgisayar desteği sağlandı.

2 BİN TALEP ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Büyükşehir Belediyesi, “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden son 3,5 yılda alınan 12 bini aşkın başvurunun yüzde 93’ü, 2002 tarihinde ise 2 bin başvuru çözüme kavuşturuldu. Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Kocaeli’nin en ücra mahallelerine yaptığı hizmetler, vatandaşlar tarafınca takdir ediliyor.

Sistem ile Kocaeli’nin 472 mahallesinde her türlü problem, mahallenin görüşleri, istekleri anlık olarak Büyükşehir Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığına iletilebiliyor. Muhtarların mobil uygulama veya dizüstü bilgisayarları aracılığıyla gönderdiği fotoğraf ayrıca konum bilgisiyle hızlı ayrıca etkili çözüm sağlanıyor. Bu uygulamayla mahallelerinin en uç noktalarına kadar hızlı hizmet sağlanıyor.

A TAKIMI HIZIR GİBİ YETİŞİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak, kırsal bölgeler başta olmak üzere, hizmetlerin daha etkin ayrıca hızlı sağlanabilmesi amacıyla kurulan A Takımı, mahallelerde acil yapılması gereken sorunlara kısa sürede müdahale ederek, çözüme kavuşturuyor. Alanında uzman 125 personel, tam donanımlı 68 araç ayrıca iş makinesi ayrıca 10 ekipmanla kırsal bölgeler başta olmak üzere mahallelerin acil ihtiyaçlarını daha hızlı, pratik ayrıca en ekonomik bir şekilde karşılıyor.

2040 TALEP YERİNE GETİRİLDİ

A Takımı, iş makineleri ile tarla yollarının açılması ayrıca düzenlenmesi, küçük parke ayrıca torba asfalt (soğuk yama asfalt) ile yollarda oluşan çukurların kapatılması, su kanallarının açılması, yıpranan yön ayrıca trafik tabelalarının değiştirilmesi ayrıca başta olmak üzere vatandaşların ortak kullanım alanlarında çok farklı hizmetlerle göz doldurarak, muhtarların ayrıca vatandaşların takdirini kazanıyor. Ekipler, 2022’de 78 ayrı konu başlığı altında 2040 talebi yerine getirerek, çözüme kavuşturdu.

MUHTARLARDAN BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Kırsal kalkınma hamlesinin bir parçası olarak mahallelerde ihtiyaçlara anında ayrıca kalıcı çözümler üreten A Takımı, yürüttüğü hizmetlerle muhtarların ayrıca kırsal mahalle sakinlerinin yüzünü güldürüyor. Özellikle hizmetin odağında yer alan A Takımı’nı ‘112 Acil Servisi’ne benzeten muhtarlar, acil yapılması gereken konulara hızlı bir şekilde müdahale edilerek, pek çok sorunun kısa sürede ortadan kaldırılmasından çok memnun. Muhtarlar, her fırsatta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet