tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

2. Uluslararası Distopya Film Festivali Başladı

Bu yıl 2’nci kez sinemaseverlerle bir araya gelen “Uluslararası Distopya Film Festivali”, 19 Kasım yılında Uluslararası Kısa Film Yarışması’ndaki …

2. Uluslararası Distopya Film Festivali Başladı
22.11.2022 00:04
0
A+
A-

Bu yıl 2’nci kez sinemaseverlerle bir araya gelen “Uluslararası Distopya Film Festivali”, 19 Kasım yılında Uluslararası Kısa Film Yarışması’ndaki finalistlerin gösterimi ayrıca söyleşi programıyla başladı. Ve festivalin program direktörü ve sinema yazarı Kerem Akça’nın katılımıyla gerçekleşen “Tür Sinemasından Üretimler” panelinde sinemanın geleceği üzerine konuşuldu.

T.C. Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ayrıca BKM Mutfak’ın iş birliğiyle Uluslararası Bağımsız Sinema ayrıca Sanat Derneği tarafınca Hatice Aşkın’ın direktörlüğünde düzenlenen 2. Uluslararası Distopya Film Festivali, seyircisiyle buluşmaya başladı. 19 Kasım Cumartesi günü AKM Yeşilçam Sineması’ndaki festival programında ilk olarak Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmlerin gösterimi yapıldı. Gösterimlerin ardından ekip söyleşisi gerçekleştirilirken; etkinliğin moderatörlüğünü festivalin program direktörü ayrıca sinema yazarı Kerem Akça üstlendi.

Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Yer Alan Filmler Seyirciyle Buluştu

Türkiye’de distopya türündeki filmlere alan açmak ayrıca bu türün daha iyi kavranmasını sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Distopya Film Festivali’nin Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda yer alan Alesja Suzdaltseva’nın “The Rise, Ahmet Sami Kuris’in Lost People”, Kumru Karataş’ın “The Gulf”, Germain Aguesse ayrıca Robin Aguesse’nin “Arca”, Mohammed Zare’nin “Dot”, Celal Yücel Tombul’un “Mary” filmleri gösterildi.

Gösterimlerin ardından gerçekleşen söyleşide Kumru Karataş, “The Gulf (Körfez)” filminin, tür sinemasına dayanmasıyla ilgili “Gerçek hayatı yaşıyoruz ayrıca hepimiz yeterince onun içindeyiz. Ne kadar tatsız ne kadar sıkıcı olduğunu biliyoruz. Beyazperdede bence başka bir şey göstermemiz gerekiyor.” dedi. Karataş, insanları büyülemek için kullanılabilecek en değerli şeylerden birinin de sinema olduğunu ayrıca distopyanın da bunun için çok güzel bir araç teşkil ettiğini ifade etti.Yönetmen Karataş,“The Gulf” filmi hakkında ve “Işıktan korksaydık nasıl olurdu diye düşündüm. Aslında motivasyon kaynağım buydu.” diye konuştu.

“Tür Sinemasından Üretimler” Paneli Düzenlendi

Festivalin ilk gününde program direktörü ayrıca sinema yazarı Kerem Akça tarafınca “Tür Sinemasından Üretimler” başlıklı panel düzenlendi. Tür sinemasının ülkemizdeki yeri hakkında konuşulan panelde Akça, Türk sinemasındaki üretim mantığının genel olarak melodram ayrıca komedi üzerine kurulu olduğunu belirtti. Bunlara kimi vakit korku, macera filmlerinin de dahil olduğunu söyleyen Akça, sinemaya dönük bir kitlenin ise artık olmadığını ifade etti. Kerem Akça, “Günümüz kitlesi biraz daha ana akım. Sinemayı takip eden kitle ise gerçek hikâyeler ayrıca kaliteli filmler arıyor.” derken, Türk sinemasında bilim kurgu ayrıca fantastik üretimlerinin çok istikrarsız olduğunu da sözlerine ekledi.

AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek 20 Kasım programında Uluslararası Kısa Film Yarışması’ndaki filmlerin gösterim ayrıca söyleşilerine devam edilecek. Ve ödüllerin sahiplerini bulacağı kapanış töreninde, usta oyuncu Nazan Kesal’a da Onur Ödülü takdim edilecek. Törenin ardından Tayfun Pirselimoğlu’nun “Kerr” filmi seyirciyle buluşurken, gösterim sonrası film ekibi sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu