tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

‘1’inci Yeditepe Aritmi Sempozyumu’ Gerçekleştirildi

1’inci Yeditepe Aritmi Sempozyumu’ geçtiğimiz günlerde Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi’nde ‘gerçekleştirildi. Toplantıya, Kardiyoloji …

‘1’inci Yeditepe Aritmi Sempozyumu’ Gerçekleştirildi
27.07.2022 14:06
0
A+
A-

1’inci Yeditepe Aritmi Sempozyumu’ geçtiğimiz günlerde Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi’nde ‘gerçekleştirildi. Toplantıya, Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu tarafınca geliştirilen Cardioneuroablasyon’ isimli dünya literatürüne giren tekniği yerinde izlemek için yurt içi ayrıca yurt dışından uzmanlar katıldı.

Yerli ayrıca yabancı birçok hekimin katıldığı sempozyumda ‘Cardioneuroablasyon’ adlı tekniğini canlı vakalar ile anlatan Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu, kompleks elektrofizyolojinin bazı özel alanlarının değerlendirildiği bu toplantıyla Türkiye’deki elektrofizyologların ayrıca kardiyologların eğitimine katkı sağlanmayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Aksu, “Bu eğitim toplantısındaki amacımız hem yurtdışından gelen hekimlerle Türkiye’deki hekimleri buluşturmak hem de bu tip yeni tedavi yöntemlerinin hangi hastalarda ayrıca ne şartlarda uygulanması gerektiğini anlatabilmek.” diye konuştu.

YURT İÇİ AYRICA YURT DIŞINDAN UZMANLAR BİR ARAYA GELDİ

Düzenlenen sempozyumun eğitim amaçlı gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Tolga Aksu, “Amerika’nın farklı eyaletlerinden 6 elektrofizyolog hekim arkadaşımız tekniği yerinde öğrenmek için geldi. Dün iki canlı vaka gerçekleştirdik. Bugün de gerçekleştirdiğimiz sempozyumda konu ayrıntılarıyla ele alındı. Gerçekleştireceğimiz canlı vakayı da hem salondaki katılımcılarımız takip edebilecek hem de online olarak izlenebilecek” şeklinde konuştu.

“KALBİNDE DURMAYA BAĞLI ÇEŞİTLİ BAYILMA ATAKLARI YAŞAŞAN GENÇ HASTA”

Prof. Dr. Tolga Aksu, sempozyumda tekniğin uygulandığı canlı vaka ile de bilgilendirme verdi: “Bugünkü canlı vakamız anlattığımız ablasyon yöntemine tam olarak uyan yirmili yaşlarında genç bir hastamız. Kalbinde durmaya bağlı çeşitli bayılma atakları yaşıyordu. Bu nedenle de birçok merkezde kalp pili takılması önerilmiş. Ancak kalp pilini, bu vakada olduğu gibi özellikle genç hastalarımız bazı nedenlerden dolayı tolere etmekte zorlanabiliyor. Bu vakanın da yaptığımız değerlendirme sonucunda ablasyon tedavisiyle tedavi edilebileceğini düşündük.”

UYGULAMA İÇİN DOĞRU HASTA SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Kalp pilinin kullanım endikasyonlarının farklı olduğunu ayrıca mutlaka kullanılması gereken bir hasta grubunun da olduğunun altını çizen Prof Dr. Tolga Aksu, bu konuda yanlış bir anlaşılma olmasın. Mutlaka kalp pili ile tedavi edilmesi gereken hastalara biz de kullanıyoruz. Burada temel nokta özellikle ritim bozukluğu yaşayan bazı genç hastalarda kalp pili takılmadan bu durumu tedavi etmenin mümkün olduğunun bilinmesidir. Bu noktada toplantılarımızın en büyük amacı Türkiye’deki kardiyologların da, elektrofizyologların da bu tedavi hakkında bilgilendirme sahibi olmaları ayrıca hastaları doğru yönlendirmeleri.”

BAYILMA YAŞAYANLAR MUTLAKA KARDİYOLOJİ HEKİMİNE BAŞVURMALI

Toplumla çok sık rastlanan bayılmalarda altta yatan neden kardiyovasküler sebeplere bağlıysa hastanın yaşamını ciddi şekilde etkileyebilen sonuçların ortaya çıkabileceğini hatırlatan Yeditepe Üniversitesi Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu sözlerini şöyle sürdürdü: Özellikle 40 yaş altındaki bayılan kişilerin mutlaka bir kardiyoloji hekimi tarafınca görülmesi, çeşitli testlerle tanısının konulması ayrıca eğer hastalığın kalp durmasına bağlı olduğu saptanırsa mutlaka bir elektrofizyolog tarafınca görülmesini öneriyoruz. Kalbinde durma olan bu yüzden kalp pili takılması gereken hastaların yüzde 20-30 kadarında kalp pili takılmadan ayrıca kalıcı bir iz kalmadan sadece ablasyonla tedavi edebildiğimizin da altını çizmek isterim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex