tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

16 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyeleri Görebilir!

En son Altın Anketine göre, Wall Street analistleri ve Main Street yatırımcıları önümüzdeki hafta daha yüksek fiyatlar için potansiyel görüyorlar …

16 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyeleri Görebilir!
31.07.2022 04:38
0
A+
A-

En son Altın Anketine göre, Wall Street analistleri ve Main Street yatırımcıları önümüzdeki hafta daha yüksek fiyatlar için potansiyel görüyorlar. Yeni boğa hissi, altın fiyatlarının haftayı %2’lik bir artışla kritik bir direnç noktasını test ederek bitirmesiyle geliyor. Aralık altın vadeli işlemleri en son 1.783.30 dolardan işlem gördü.

“Altın, şimdi yarışlara kapalı”

RJO Futures’ın kıdemli emtia broker’ı Daniel Pavilonis, yakın vadede külçe için daha yüksek fiyatlara yol açacak mükemmel bir kurulum gördüğünü söylüyor. Altındaki sıçramanın, hissiyatın önemli ölçüde düşüş göstermesiyle geldiğini kaydetti. Pavilonis ayrıca, ayılar piyasadan ayrılırken daha yüksek fiyatların kısa süreli bir sıkıntı yaratacağını söylüyor. Bununla birlikte, temelde, yılın geri kalanında daha az şahin bir Fed’in daha yüksek fiyatları destekleyeceğini ifade ediyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Jerome Powell, daha agresif sıkılaştırmanın mümkün olduğunu söyledi. Bununla birlikte, merkez bankasının verilere bağımlı kalacağını da sözlerine ekledi. Aynı zamanda, ekonomi yükselen faiz oranlarının etkisini hissettiği için bir noktada Federal Rezerv’in sıkılaştırma hızını yavaşlatması gerekeceğini de kaydetti. Pavilonis, şu yorumu yapıyor:

Fed, faizlerin eskisi kadar şahin olmayacağının sinyallerini veriyor. Sarı metal, şimdi yarışlara kapalı.

Altın anket sonuçlarında boğalar güçlü

Bu hafta 16 Wall Street analisti Kitco News’in altın anketine katıldı. Katılımcılar arasında, 11 analist (%69) kısa vadede altın konusunda boğa eğilimindeydi. Aynı zamanda, üç analist (%19), altın üzerinde ayı eğilimindeydi. İki analist (%13) ise, bu hafta tarafsız oy kullandı.

Bu arada katılımcılar, online Main Street anketlerinde 1.543 oy kullandı. Bunların 961’i (%62) altının önümüzdeki hafta yükseleceğini tahmin ediyor. Diğer 334 (%22) seçmen daha düşük olacağını öngörüyor. Panelistlerden 248 seçmen (%16) yakın vadede tarafsız kaldı.

“Buradan yukarı çıkmak için bolca yer var”

Forexlive baş döviz stratejisti Adam Button da, yakın vadede altın konusunda yükseliş eğiliminde olduğunu söylüyor. Stratejist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed’den gelen ince değişiklik, ihtiyaç duyulan tek şeydi. Sarı metal 1.680 dolarda destek buldu. Buradan yukarı çıkmak için bolca yer var.

Altın konusunda pesimistler de var

Ancak, tüm analistler değerli metal konusunda iyimser değil. Yani, önümüzdeki hafta sürdürülebilir bir ralli görmüyor. Cuma günü, TD Securities analistleri bir notta, piyasada aşırı alım göründüğü için altın için taktiksel bir short girdiklerini söylediler.

Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phillip Streible, altının 1.800 doları görebileceğini söylüyor. Ancak, o seviyede kar elde etmek isteyeceğini de sözlerine ekliyor. Piyasaların Fed’in yön değiştireceği beklentilerinde biraz erken olabileceğini de sözlerine ekliyor. Cuma günü, ABD Ticaret Bakanlığı’nın temel Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi, enflasyonun %4,8 ile 40 yılın en yüksek seviyesine yakın olduğunu gösterdi. Streible, şu öngörüde bulunuyor:

Enflasyon sıcak kalırsa, Federal Rezerv, agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye devam edecek. Bu da altının yükselişini sınırlayacak.

“Altının konsolide olması mümkün”

Marc Chandler, iki haftalık pozitif fiyat hareketinden sonra gelecek hafta için altın konusunda tarafsız olduğunu söylüyor. Yatırımcıların Cuma günkü tarım dışı istihdam raporuna dikkat etmesi gerektiğini de sözlerine ekliyor. Bu bağlamda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Yaklaşık 250.000 kişi bekleniyor. Pandemi öncesine göre oldukça sağlam olacak. 10 yıllık getiri, %3,50’ye yakın zirve yaptıktan sonra yaklaşık %2,65’e düştü. İş raporundan önce şüpheleniyorum. Çok daha düşük olmayabilir. Altın, Mayıs ayından bu yana ilk kez arka arkaya haftalık kazançları bir araya getirdi. Ancak, şimdi altının konsolide olması mümkün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu