tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

11. Kemer Yörük Festivali Başladı

Bu yıl 11.’ncisi düzenlenen Kemer Yörük Festivali başladı. Kemer Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Kemer Yörükler Derneği tarafınca düzenlenen …

11. Kemer Yörük Festivali Başladı
29.07.2022 23:36
0
A+
A-
Bu yıl 11.’ncisi düzenlenen Kemer Yörük Festivali başladı.
Kemer Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Kemer Yörükler Derneği tarafınca düzenlenen festivale, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın, Kemer Belediye meclis üyeleri Mustafa Bilici, Hasan Ali Acar, Mustafa Tıraş, Recep Yılmaz, Emrah Ayhan, Ferhan Fidan, Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan, Kemer Yörük Beyi Durmuş Can, CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, Kemer’in son göçer yörüğü Ali Karakoyunlu, vatandaşlar ayrıca çok sayıda yerli ayrıca yabancı misafir katıldı.
Sunuculuğunu Nilüfer Uysal’ın yaptığı festival, Kemer Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ayrıca İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda yapılan festival alanına kurulan yörük çadırlarını çok sayıda davetli ilgiyle gezdi.
Festival kapsamında Kemer Efsane Halk Oyunları grubu folklor gösterisi sundu, davetlilere keşkek dağıtıldı.
Çeşitli etkinlikler ayrıca dans gösterilerinin ardından sahneye, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde kurulan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası çıktı.
Yaklaşık 100 kişilik kadrosuyla 3 saat sahnede kalan orkestranın şefliğini Furkan Üstündağ, solistliğini ise Füsun Sovuksu ayrıca Yusuf Deniz yaptı.
Orkestranın verdiği konseri izlemeye gelen yerli ayrıca yabancı misafirler eğlenceli ayrıca keyifli bir gece yaşadı.
– Kemer’in son göçer yörüğü Ali Karakoyunlu’nun belgeseli gösterildi
Festival kapsamında Kemer Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yaklaşık 3 ayda çektiği ayrıca yörük kültürünü yaşatmaya devam eden Kemer’in son göçer yörüğü olan Ali Karakoyunlu’nun belgeselinin gösterimi de yapıldı.
Gelecek nesillere yörük kültürünü anlatmak ayrıca yaymak için büyük emekler harcanarak yapılan belgesel, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
Çeşitli yöresel müziklerle gönüllerince eğlenen davetliler, Başkan Topaloğlu’nun zeybek oynamasını ilgiyle izledi. Ve Başkan Topaloğlu ayrıca eşi Fikriye Topaloğlu da karşılıklı yöresel müzik eşliğinde oynadı.
– Yörük, sözünün eri, mert, çalışkan ayrıca üretken olur
Festivalde konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrasının herkese müzik ziyafeti yaşatmasından dolayı kendilerini tebrik ettiğini söyledi.
Kemer Yörükler Derneği’nin 10 yıldır şenlik havasında etkinlik düzenlediğini hatırlatarak, “10 yıl boyunca her türlü zorluğa rağmen bu işin üstesinden geldiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu işi festivale dönüştürelim istedik. Gençlerimize yörük kültürünü anlatalım istedik. Pandemi sürecinde yapamadık. Bu yıl biraz geç de olsa yaptık. Yörük, sözünün eri, mert, çalışkan ayrıca üretken olur. Onun için herkes yörüklüğü ile gurur duyar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ayrıca o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ayrıca kuvvet asla bizi yenemez.” demiştir. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan ise bugüne kadar yaylada yapılan festivali bu yıl Kemer’in merkezinde başlamasını sağlayan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ettiğini söyledi.
Arslan, pazar günü çeşitli etkinlikler ayrıca Sümer Ezgü konseri ile sona erecek olan festivale tüm Kemerlileri davet ettiğini kaydetti.
Başkan Topaloğlu, festivalin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Festival, pazar günü saat 10.00’da Ovacık Yaylasında yapılacak olan çeşitli etkinlikler ayrıca Sümer Ezgü konseri ile sona erecek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu