tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
ALTIN
2.309,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

10 Eylül Dünya İlk Yardım Günü: Yaşam Boyu İlk Yardım Öğren

Her yıl Eylül ayının 2. Cumartesisi “Dünya İlk Yardım Günü” olarak kutlanıyor. İlk yardımın hayat kurtarmadaki önemine yönelik farkındalığı …

10 Eylül Dünya İlk Yardım Günü: Yaşam Boyu İlk Yardım Öğren
09.09.2022 13:36
0
A+
A-

Her yıl Eylül ayının 2. Cumartesisi “Dünya İlk Yardım Günü” olarak kutlanıyor. İlk yardımın hayat kurtarmadaki önemine yönelik farkındalığı artırmak için tüm dünyada kutlanan günün bu yılki teması ise “Yaşam Boyu İlk Yardım Öğren” olarak belirlendi. İlk yardım eğitiminin belirli bir yaş aralığında alınması ayrıca daha sonra unutulmasının önüne geçmek amacıyla belirlenen tema, her evde bir ilk yardımcının olmasını hedefliyor.

Trafikte, evde, iş yerlerinde ayrıca okullarda her gün şahit olduğumuz onlarca irili, ufaklı kaza meydana gelebiliyor. Ölümlü kazaların 25’i en güvenli yer saydığımız evlerimizde gerçekleşiyor. Düşme ayrıca çarpmalar, kesikler, kırıklar, kanama, yabancı cisimlerle boğulma veya tıkanma, suda boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpması ayrıca ateşli silah yaralanmaları gibi kaza ayrıca acil durumlarda ilk yardım bilmek ise hayat kurtarıyor.

Ölüm ayrıca Yaralanma Riskine Karşı En Güçlü Bireysel Koz: “İlk Yardım”

Günlük yaşamımızda karşılaştığımız kazalarda uzmanların müdahalesinden önce sorunun ilerlemesini önleyici ilk yardım müdahaleleri hayat kurtarabiliyor. Solunum veya kalp atımı durduktan sonra, 5. dakikadan itibaren kalıcı beyin hasarı başlıyor. Profesyonel yardım gelene kadar yapılan doğru ilk yardım sayesinde sağ kalım ayrıca beyin fonksiyonlarının etkilenmemesi, önemli ölçüde artıyor. Heimlich Manevrası, kırığı sabitleme, yanıklara buz uygulamama, vücuda batan cismi sargı beziyle sabitleme, yara temizliği ayrıca pansumanı, kanamalarda kol ayrıca bacakları vücut seviyesinin üstünde tutma, elektrik çarpmalarında kalın tahta sopa kullanımı gibi basit ancak etkili müdahalelerle her birey birer kahraman olabilir.

Kızılay İlk Yardım Kahramanları Yetiştiriyor

“Sen de yaşam boyu ilk yardım öğren” teması kapsamında her evde bir ilk yardımcı olması hedefine adım adım ilerleyen, eğitim ayrıca seminer programlarını arttırarak devam ettiren Kızılay, 28 ilde 35 İlk Yardım Eğitim Merkezi ile toplumda ilk yardım bilinci oluşturmak, ölüm ayrıca yaralanmaların azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla sertifikalı ayrıca bilgilendirici eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Öğrencilere ayrıca öğretmenlere yönelik Güvenli Davranış ayrıca İlk Yardım Eğitimi el kitabı ile animasyonlar geliştiren Türk Kızılay, bugüne kadar 236 bin 999 kişiye sertifikalı ilk yardım eğitimi, 587 bin 702 kişiye yüz yüze bilgi eğitimleri verdi. Daha çok ilk yardım kahramanı yetiştirmek için çalışan Kızılay, ilk yardım eğitim merkezlerinin sayısını da arttırmayı hedefliyor.

Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde ilkokul öğrencilerinden başlayarak toplumun her kesimine ilk yardım öğretebilecek içerikler ayrıca yayınlar hazırlıyor ayrıca paydaş kuruluşların kullanımına sunuyor. İçeriklere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu