tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

10. Boğaziçi Film Festivali’nin İkinci Günü Özel Gösterimlerle Devam Etti

10. Boğaziçi Film Festivali’nin ikinci gününde Ulusal Uzun Metraj ayrıca Ulusal Belgesel Yarışmalarında yer alan filmlerin ekiplerinin katıldığı …

10. Boğaziçi Film Festivali’nin İkinci Günü Özel Gösterimlerle Devam Etti
23.10.2022 11:00
0
A+
A-

10. Boğaziçi Film Festivali’nin ikinci gününde Ulusal Uzun Metraj ayrıca Ulusal Belgesel Yarışmalarında yer alan filmlerin ekiplerinin katıldığı söyleşiler gerçekleşti. Ve Lav Diaz’ın “When The Waves Are Gone” ayrıca Biket İlhan’ın “Bir Hekimin Anıları” filmlerinin özel gösterimi yapıldı.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafınca düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin 21 Ekim Cumartesi günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşen programında Lav Diaz’ın “When The Waves Are Gone” ayrıca AKM Yeşilçam Sineması’nda Biket İlhan’ın “Bir Hekimin Anıları” filmlerinin özel gösterimi seyircisiyle buluştu.

“When The Waves Are Gone” Film Ekibi Seyirciyle Buluştu

“When The Waves Are Gone” filminin özel gösteriminin ardından filmin yönetmeni Lav Diaz ayrıca oyunculardan Ronnie Lazaro seyirciyle bir araya geldi. Söyleşinin moderatörlüğünü festivalin koordinatörü Berfin Demirat yaptı.

Yönetmen Lav Diaz, filmin çekimleri sırasında bir yandan da senaryosunu yazmaya devam ettiğini belirtirken, dans sahnesini de bu şekilde eklediğini ifade etti. Diaz, yaratım sürecinin açık uçlu olduğunu söylerken, “Oyuncuların hareketleri de beni geliştiriyor.” dedi.

Filmin oyuncularından Ronnie Lazaro, “Diaz ile çalışınca her şey kendiliğinden gelişiyor ayrıca her an her şey olabiliyor.” ifadelerini kullandı. Lazaro, çekimler sırasında en çok dans sahnelerinde yorulduğunu ama çok keyifli olduğunu sözlerine ekledi.

“Bir Hekimin Anıları”nın Özel Gösterimi Yapıldı

“Bir Hekimin Anıları” film gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşiye filmin yönetmeni Biket İlhan, senaristi Aydan Gündüz ayrıca oyunculardan Bahtiyar Engin katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü sinema yazarı Gökşen Aydemir üstlendi.

Yönetmen Biket İlhan, bu filmle yakın tarihimize ait olayları ayrıca bir takım değerli insanları tekrardan gündeme getirdiklerini ya da tarihimizi bilmeyenlere fark etmeleri için olanak tanıdıklarını belirtti. İlhan, pandemi dönemine denk düşen filmiyle doktorlara selam vermek istediğini de dile getirdi.

Filmin oyuncularından Bahtiyar Engin, oynadığı rolden yola çıkarak yakın tarihi zannettiği gibi iyi bilmediğini bu filmle fark ettiğini söyledi. Engin, “Ne yazık ki Besim Ömer Akal’ın ismini daha önce hiç duymamıştım. Yakın tarihimiz ıskalanan, eski tarihimiz ise kavga ettiğimiz bir şey.” dedi.

Filmin senaristi Aydan Gündüz ise Türkiye’de arşiv konusuna değinerek, belgeleri bir araya getirip aktarmanın çok meşakatli bir süreç olduğunu ama ortaya çıkan film için değdiğini söyledi.

Ulusal Belgesel Yarışması Filmleri Seyirciyle Buluştu

Ulusal Belgesel Yarışması’nda yer alan Mehmet Güreli’nin “Bir Zamanlar Yeşilçam: Abdurrahman Keskiner” ayrıca Nihan Belgin’in “Karanlık Kutunun Doğu Serüveni” filmleri, 21 Ekim günü AKM Yeşilçam Sineması’nda seyirciyle buluştu.

“Karanlık Kutunun Doğu Serüveni” film gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşiye filmin senaristi ayrıca yönetmeni Nihan Belgin ayrıca yapımcısı Umut Beşkırma katıldı. Söyleşi, Akşam Gazetesi yazarı Ali Demirtaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Tarihte çekilen ilk fotoğraftan, İstanbul ayrıca Doğu’ya dair fotoğraf arşivlerinden, Osmanlı dönemi fotoğrafçı ayrıca hikâyelerinden bahsedilen söyleşide yönetmen Nihan Belgin, “Osmanlı’ya gidiyoruz ama hep bugünden bakıyoruz. Bugünde, çok fotoğraflı zamanlardayız.” dedi. Yapımcı Umut Beşkırma ise filmde Abdülhamit’in arşivi olan 36 bin fotoğraftan yararlandıklarını belirtti.

Festivalin ikinci gününde ve Atlas 1948 Sineması’nda Ümran Safter’in “Kabahat”, Sezgin Cengiz ayrıca Şiyar Gedik’in “Tebessüm”, Özcan Alper’in “Karanlık Gece” filmleri seyirciyle buluştu. Kadıköy Sineması’nda ise Miloš Pušić’in “Working Class Heroes”, Mihai Mincan’ın “To The North”, Lola Quivoron’ın “Rodeo” filmleri sinemaseverlerle bir araya gelirken; Enyedi’nin “The Story of My Wife” filminin özel gösterimi yapıldı.

Festivalde 23 Ekim Programı

10. Boğaziçi Film Festivali’nin üçüncü günündeAtlas 1948 Sineması’nda saat 13.00’da Filipinli yönetmen Lav Diaz masterclass verecek. Saat 16.00 seansında Cem Demirer’in “Mendirek”, 18.30 seansında Bianca Lucas’ın “Loayrıca Dog”, 21.00 seansındaSelcen Ergun’un “Kar ayrıca Ayı” filmleri seyircisiyle buluşacak.

Sinemaseverler, AKM Yeşilçam Sineması’nda saat 18.30 seansındaUlusal Belgesel Yarışması’nın kısa filmlerini seyredebilecekler. 21.00 seansında ise Ildikó Enyedi’nin “The Story of My Wife” filminin özel gösterimi olacak.

Kadıköy Sineması’nda saat 13.00 seansındaMichal Blaško’nun “Victim”, 16.00 seansında Noémi Veronika Szakonyi’nin “Six Weeks”, 18.30 seansında Davit Pirtskhalava’nın “A Long Break” filmleri seyircisiyle bir araya gelecek. 21.00 seansında ise Lav Diaz’ın “When The Waves Are Gone” filminin özel gösterimi yapılacak.

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ayrıca Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ayrıca kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ve biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ayrıca Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

T.C. Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ayrıca festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivali ayrıca festivalin resmî sosyal basın hesapları üzerinden erişilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu