tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

10. Boğaziçi Film Festivali “Bir Umut” Filminin Ekibini Ağırladı

Dünya prömiyerini 44. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde yapan “Bir Umut” filminin ekibi, 10. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleşen …

10. Boğaziçi Film Festivali “Bir Umut” Filminin Ekibini Ağırladı
26.10.2022 00:41
0
A+
A-

Dünya prömiyerini 44. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde yapan “Bir Umut” filminin ekibi, 10. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleşen gösterimin ardından seyircilerin sorularını yanıtladı.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafınca düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda yer alan “Bir Umut” filminin gösterimi 25 Ekim Salı günü Atlas 1948 Sineması’nda yapıldı. Gösterimin ardından düzenlenen söyleşiye filmin yönetmeni Ümit Köreken,senarist veyapımcılarından Nursen Çetin Köreken, filmin müziklerini de yapan ortak yapımcı Cafer Ozan Türkyılmaz, görüntü yönetmeni İbrahim Çaltılı, oyunculardan Baran Şükrü Babacan ayrıca Gözde Duru katıldı. Söyleşi gazeteci Oya Doğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Filmlerinde küçük insanların adalet arayışını anlattığı yönündeki görüşe yönetmen Ümit Köreken, burada yaşından küçük bir insanın hikayesini anlattığı ayrıca buna da anneden görülemeyen sevginin sebep olduğu şeklinde karşılık verdi. İnsanların bireysel hayattaki duygulara bakmak yerine nedenleri dışarıda aradığını ifade eden Köreken, “Ben her iki filmimde de slogan atmak yerine kendime bakmayı tercih ettim.” diye konuştu.

Başrol oyuncularından Baran Şükrü Babacan, rolü için sevgisiz büyüyen bir insan nasıl olabilir sorusunu kendisine sorduğunu belirtti. Babacan, “Kendi hayatımdan bir şey koymadım. Sadece benim başıma gelseydi ne yapardım dedim. Benim böyle filmlerde en sevdiğim şey, cevabı olmayan sorulara yer vermesi.” ifadelerini kullandı. Karakterini yönetmenle oturup yaratmanın ise daha kıymetli olduğunu belirten Babacan, bu filmde de detaylarla duyguyu vermeye çalıştıklarını söyledi.

Filmin senarist ayrıca yapımcılarından Nursen Çetin Köreken ise sevginin iyileştirici gücüne inanarak böyle bir film ortaya koyduklarını ifade etti. Yapımcı Köreken, sevgiyi doğurganlık özelliği dolayısıyla da anne üzerinden anlatmayı; sevmek, anlamak ayrıca emek vermek kavramlarına önem verip filme de bu olumlu duyguları yansıtmayı daha uygun bulduklarını belirtti.

Filmin müziklerini de yapan ortak yapımcısı Cafer Ozan Türkyılmaz, müziklerin yaratım sürecinde anne ile kurulamayan bağın ayrıca açığa çıkan boşluğun etkisinin olduğunu söyledi. Türkyılmaz, “Kullandığımız müzikler, geçmişte annesiyle Umut’un yaşadıklarını ayrıca duygularını yansıtmaya yönelikti.” dedi.

Yönetmenliğini Ümit Köreken’in üstlendiği “Bir Umut” filmi, sinema oyuncusu olmak isteyen Umut’un yirmi yıldır görmediği MS hastası annesinin gelişiyle kırk iki saatte değişen hayatını anlatıyor.

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ayrıca Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ayrıca kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ve biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ayrıca Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

T.C. Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ayrıca festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivaliayrıca festivalin resmî sosyal basın hesapları üzerinden erişilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu