tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4961
EURO
34,8228
ALTIN
2.489,06
BIST
9.543,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

“1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” yoğun ilgiyle başladı

Mersin Yenişehir Belediyesinin çocuklar için karne hediyesi olarak ücretsiz düzenlediği “1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” başladı.

“1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” yoğun ilgiyle başladı
06.02.2023 00:06
0
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesinin çocuklar için karne hediyesi olarak ücretsiz düzenlediği “1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” başladı. Hafta sonu Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan festivale çocuklar ayrıca aileleri yoğun ilgi gösterdi. Cumartesi ayrıca Pazar günü “Hendek” ayrıca “Don Quijote” tiyatro oyunları çocuklar için sahnelendi. 05 Şubat’a kadar devam edecek olan “1.Yenişehir Çocuk Oyun Festivali”nde toplamda 6 oyun minik seyircisiyle ücretsiz olarak buluşacak.

Mersin Yenişehir Belediyesi, 7’den 70’e her kesimi sanatla buluşturmayı sürdürüyor. Çocukların yarıyıl tatilini sanatla birleştirerek dolu dolu etkinlikler hazırlayan Yenişehir Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği “1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali” Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde başladı. Salonu tıklım tıklım dolduran çocuklar Cumartesi ayrıca Pazar günleri “Hendek” ayrıca “Don Quijote” tiyatro oyunlarıyla çocuklar doyasıya eğlendi. Yenişehir Belediyesi düzenlediği sanatsal etkinliklerle çocukları çağın en büyük sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığından da uzak tutmayı amaçlıyor.

Yönetmenliğini İzzet Boğa’nın yaptığı “Hendek” oyununda başkasının derdini önemsememe, “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” anlayışı ayrıca sonuçları yer alıyor.4-7 yaş grubu için hazırlanan oyun çocukların olayları kavrama ayrıca üzerine fikir yürüterek çıkarım yapabilme yetilerini de geliştiriyor. “Don Quijote” oyunu ise dünyanın tüm dillerine çevrilmiş eser olma özelliğini taşırken çocukların “düş gerçek çatışması” ile “gelişen ayrıca değişen dünyaya uyum ayrıca uyumsuzluk”  gibi konularını kavraması için sahnelendi.

“1.Yenişehir Çocuk Oyunları Festivali”nin 30 Ocak Pazartesi günkü oyunlarını ise Mersin Yenişehir Belediyesi tarafınca kurulan Yenişehir Şehir Tiyatrosu sahneye taşıyacak. 30 Ocak Pazartesi günü saat 13.00’te “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanları Arıyor 2”, aynı gün saat 17.00’de ise yüz binlerce insanın başucu kitabı olan “Küçük Prens”ten uyarlanan ayrıca aynı adı taşıyan oyun çocuklar için sahnelenecek.04 Şubat Cumartesi günü saat 13.00, 15.00 ayrıca 17.00’de tüm çocukların izlerken de öğrendiği bir oyun olan “Pinokyo” oyununun gösterimi yapılacak. Pinokyo’nun sihirbazın tatlı sözlerine inandıktan sonra başına gelenler çocuklar için sahneye taşınacak.05 Şubat Pazar günü saat 13.00, 15.00 ayrıca 17.00’de ise “Elsa Kayıp Hazine” oyunu ile festivalin kapanışı yapılacak.“Elsa Kayıp Hazine” oyununda karlar ülkesinde Anna’nın doğum gününü kutlamak üzere hazırlık yapan Anna ayrıca Elsa’nın başından geçen olaylar sahneye taşınacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet